TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Cide'de kadın girişimciler kooperatifi kuruldu

Kastamonu’nun Cide ilçesinde 21 kadın girişimci tarafından, ‘Kadın Girişimciler ve Üreticiler İşletme Kooperatifi' kuruldu.
Cide'de kadın girişimciler kooperatifi kuruldu
Cide Kasaba Mahallesi Vali Murat Bey Sokakta kurulan kooperatifin, kafe ve ürün satış dükkanı gerçekleştirilen törenle açıldı.



Cide Müftüsü Hasan Rami Kara’nın dualarıyla açılan kadın girişimciler ve üreticiler kooperatifinin açılışına Cide Kaymakamı Ömer Sağlam, Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar, Kastamonu Üniversitesi Dekan Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Aydoğan Aydoğdu, MHP Cide İlçe Başkanı Şaban Yıldırım, Cide Jandarma Komutanı, J.Ütğm. Çağatay Öztürk, Cide Emniyet V. Müdürü Nadir Yolbulan, Cide Yerel Eylem Grubu Başkanı Serdar Kaptan, Kamu Kurum Müdür ve Daire Amirleri ve Cide halkı katılım sağladı.



Kurulan ‘Kadın Girişimciler ve Üreticiler İşletme Kooperatifinin” başkanlığını yapan Sebahat Ayçin yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti: “Cide’mizin ilk kadın girişimciler ve üreticiler kooperatifini bugün itibariyle açmış bulunuyoruz. Kooperatifimizin amacı Cide’de organik ürünler üreten hanımlarımızın ürünlerinin katma değer kazanması adına, aynı zamanda sosyo ekonomik anlamında topluma dahil olabilmesi için atılmış adımdır. Cide Yerel Eylem Derneği kontrolünde kurulmuş olan kooperatifimizin hiçbir siyasi, din, dil, ırk ayrımı gütmeden kurulmuş bir kooperatiftir. Kadınlarımızın üretmiş olduğu ürünleri aynı zamanda kooperatifimizin kafesinde vatandaşlarımıza tattıracağız. Bire bir hanımlarımızın elinden çıkmış ürünler piyasada yerini bulmuş olacak. Ve piyasamızı genişletmeyi planlıyoruz, aynı zamanda kooperatifimizin internet sitesi www.cideden.com yayında ve online alışveriş yapılabilir durumda. Açtığımız kafemizde tamamen hanımlarımızın ürettiği Cide tarhanası, su böreği, el mantısı, erişte gibi bir çok organik ve yöresel ürünler yer alacak” dedi. Kadın Girişimciler ve Üreticiler İşletme Kooperatifinin açılışı sonrası, kooperatife üye kadınlar tarafından hazırlanan yiyecekler katılımcılara ikram edildi.
Yorum Yazın