TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır memleketine döndü

Akdeniz Üniversitesi'nde çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır ameliyattan 3 ay sonra 15 günlük izinle ilk kez memleketi Adıyaman'ın Besni ilçesi Kutluca köyündeki evine geldi.
Çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır memleketine döndü
Salih Berktaş - Akdeniz Üniversitesi’nde çift kol nakli olan Mustafa Sağır, Adıyaman’ın Besni ilçesi Kutluca köyünde 8 yıl önce tarlada çalışırken geçirdiği kaza sonucu 2 kolunu kaybetmişti. 3 ay önce Antalya'ya giden Sağır'a, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Emin Konar’dan (23) bağışlanan kollar nakledildi. Sağır, 3 ay aradan sonra 15 günlük izinle memleketi Adıyaman’daki evine gelerek akrabaları ile bir araya geldi.

Annesi Selvi ve babası Mustafa Sağır’la bir araya gelen Mustafa Sağır, "Köyüme, aileme, arkadaşlarıma kavuştuğum için çok mutluyum. Artık gelecekle ilgili hayaller kurabiliyorum. Bir an önce yeni hayatıma alışmayı ve hayallerimi gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Daha önceleri organ bağışının ne olduğunu dahi bilmezdik ama insanın başına gelince anlıyor. İnsanların organ bağışına duyarlı olması ve organlarını bağışlaması gerektiği, organların toprakta çürümesinin kimseye bir faydasının olmadığını bir hayat kurtarmak için tüm vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyorum” dedi.

Antalya'da çift kol nakli olduktan sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kendisini ziyaret ettiğini de belirten Sağır, "Bu süreçte bana destek veren Sağlık Bakanı'na çok teşekkür ediyorum. Kendisine sağlıklı şekilde teşekkür ziyaretinde bulunmak istiyorum. Bunun dışındaki en büyük hayalim ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tokalaşmak. Bağışçı aile Emin Konar’ın ailesine çok teşekkür ediyorum. Ben de onların bir evladıyım artık, bana yeniden hayat verdiler hayallerimi gerçekleştirmek için bana evlatlarından bir parça verdiler. Benim annem babam gibi görüyorum artık onları bana çok destek oldular” şeklinde konuştu.

Baba Mustafa Sağır ise “Antalya’da tedavi süreci boyunca bizlere destek olan başta Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na, Valimiz Mahmut Demirtaş’a, Besni Kaymakamımız Çağlayan Kaya'ya, Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Menderes Mehmet Tevfik Türel’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Emin Konar’a Allah'tan rahmet diliyorum. Artık oğlum Mustafa da Konar ailesinin bir evladı sayılır. Allah nasip ederse oğlumu evlendirmeden önce evleneceği kızı Emin Konar’ın ailesine götürüp ellerini öptüreceğim” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın