TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Çöp ev belediye ekiplerince temizledi

Malatya’da çevre sağlığını tehdit eden ve çöplerden yaşanmaz hale gelen bir ev, belediye ekiplerince yaklaşık 6 saat süren çalışmaların ardından temizlendi.
Çöp ev belediye ekiplerince temizledi
İHA - Evden yayılan kokulardan rahatsız olan mahalle sakinleri Yeşilyurt Belediyesine teşekkür etti.

Yeşiltepe Gazi Mahallesi Medeniyet Caddesi’nde bulunan iki katlı müstakil evden pis kokular gelmesi üzerine mahalle sakinleri Yeşilyurt Belediyesi’ni arayarak şikayet etti.

Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol İşleri, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Ekipleri, Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket ederek çevre sağlığına zarar verecek duruma gelen ve akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen 50 yaşındaki A. E.’e ait iki katlı müstakil evin içini ve bahçesini temizledi.

HER GÜN DIŞARIDAN GETİRDİĞİ ÇÖPLERİ EVDE BİRİKTİRDİ
Her gün dışarıdan topladığı atıkları düzenli olarak eve getiren A.E. iki daireyi çöp eve dönüştürdü. Yeşilyurt Belediyesi çevre sağlığını tehdit eden çöplerden yaşanmaz hale gelmiş evi boşalttı. Dairenin hem içinden hem de bahçesinden alkol şişeleri, yırtılmış halılar, karton kutular, naylon poşetler, yemek artıkları, kanepe, reklam tabelaları, tahtalar ve kullanılmaz hale gelen çöplerle dolu iki müstakil daire ve bahçeleri temizlendi. 5-6 saate yakın süren boşaltma ve temizleme işlemlerinden sonra Sağlık Müdürlüğü ekipleri evin içini ve bahçesini dezenfekte etti.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN YEŞİLYURT BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR
Atıklar ve çöplerden dolayı yaşanmaz hale gelen çöp evlerin, etrafa dayanılmaz pis bir koku yaydığını, temizlenmesinin mahalle adına önemli olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Evde ikamet eden Ali Ercan sabahları evden çıkıyor, akşama kadar ne bulsa eve getiriyor. Pislikle uğraşıyor, evden pis kokular geliyor, ne olduğu belli değil” şeklinde konuştular.
Mahalle Muhtarı Hüseyin Başıbüyük ise mahalle sakinlerinin A.E. adındaki vatandaştan rahatsız olduğunu, 5-6 yıldır evin çöp içerisinde olduğunu ifade etti. Yeşilyurt Belediye ekiplerinin evi temizlediğini ifade eden Muhtar Başıbüyük, “Son dönemlerde artan pis kokulardan dolayı ne dışarıya çıkabiliyoruz, ne de cam açabiliyoruz, bu durumdan rahatsız olmaya başladık. Burası son 5-6 yıldır bu halde, her yıl gerekli yerlere başvuruyoruz ve temizliği yapılıyor. Yeşilyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de çok yoğun bir çalışmayla bu çöp evi temizlediler ve mahallemizi pislikten kurtardılar. Çok pis kokuların geldiği ve çevre sağlığına olumsuz etkiler veren bu evlerin temizlenmesinden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazın