TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Dahi çocuklar Çocuk Üniversitesinde hayata hazırlanıyor

Üstün zekalı ve yetenekli çocukların yeteneklerini keşfetmek amacıyla kurulan Küçükçekmece Çocuk Üniversitesinde, 4, 5, 6. ve 7. sınıfta okuyan 200 çocuk eğitim alıyor.
Dahi çocuklar Çocuk Üniversitesinde hayata hazırlanıyor
AA - Üstün zekalı ve yetenekli çocuklar, Küçükçekmece Çocuk Üniversitesinde aldıkları eğitimle hem yeteneklerini keşfediyor hem de hayata hazırlanıyor.

Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin iş birliğiyle hayata geçirilen Küçükçekmece Çocuk Üniversitesi, Söğütlüçeşme Bilgi Evi binasında hizmet veriyor.

Çocuk Üniversitesinde, 4, 5, 6. ve 7. sınıftaki üstün zekalı ve yetenekli öğrenciler, okul dışında arta kalan zamanlarında, hafta sonu ve hafta içi eğitim alıyor.

Üniversitede, robot ve elektronik, okuma, tarih, oyun kodlama, 3D tasarım, keman, gitar, bağlama, satranç, resim, karikatür, hat, ebru, güzel sanatlar, müzik ve spor alanlarında eğitime tabi tutulan öğrenciler, tasarladıkları eserleri hayata geçirmeyi öğreniyor.

"Çocukları hayata iyi hazırlamayı amaçladık"
Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çocuk Üniversitesinin 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hizmete girdiğini hatırlattı.

Üniversitede, "Küçük Mucitler Grubu" dahil 200 öğrenciye hizmet verdiklerini belirten Müftüoğlu, üniversiteye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üstün zekalı olduğu tespit edilen 4, 5, 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin kayıt edildiğini dile getirdi.

Merkezde hem kitabı hem dünyayı anlatmaya çalıştıklarını vurgulayan Müftüoğlu, "Üniversite kültürü" adı altına çocukları hayata daha iyi hazırlamayı hedeflediklerini aktardı.

Mehmet Besim Müftüoğlu, şu bilgileri verdi:
"Çocuklarımızın birtakım hareketlerinin yaşıtlarına göre farklı olduğunu görüyoruz. Çocuklarımız, kendilerini geliştirmelerini sağlayacak bilim, dinamik beyinler, akıl ve zeka oyunları, zihin jimnastiği, dil atölyelerinde eğitimler alıyor. Ayrıca müzik, spor, el becerilerini geliştirebildikleri atölyelerimiz mevcut. Çocuklarımız, günlük programlarını aksatmayacak şekilde eğitimlerini tamamlayıp evlerine dönüyor. Herhangi bir ücret almıyoruz. Sadece öğrencilerimize katkıda bulunmaya çalışıyoruz."

Çocuklar kendi tasarladıkları robotu yapıyor
Küçükçekmece Çocuk Üniversitesinde eğitmen olarak görev yapan Aydın İncekara ise öğrencilere kodlama ve robot yapma eğitimi verdiğini söyledi.

Çocuklara yazılım derslerinde, algoritma mantığını anlatmaya çalıştıklarını ifade eden İncekara, şunları söyledi:
"Bu mantık onlar için çözüm anlamına geliyor. Kodlama derslerine hakim çocuklarımızın belli yapıları oluşturduktan sonra robot sistemlerine geçiş yapabileceklerine kanaat ediyoruz. Peşine de mekanik legolar tarzındaki parçalarımızı yerleştiriyoruz, yazılımın içine yüklemesini sağlıyoruz. Genel anlamda çocuklara tasarladıkları robotları hayata geçirmelerini öğretiyoruz. Ama her eğitimin başında olduğu gibi ilk önce işin sistemini, mantığını öğreniyorlar, belli bir sıralamanın sonunda kendi hayallerindeki robotları gerçekleştiriyorlar. Kendi yazılımlarıyla bu robot parçalarını birleştirerek artık hayalindeki robotu yaparak hareket ettirebiliyorlar."
Yorum Yazın