TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Darısı Fehriye Erdal'ın başına

Sabancı suikastının itirafçı sanıklarından Mustafa Duyar’ın eşi Semra Polat Duyar, hakim karşısına çıkacak olan İsmail Akkol’un 20 yıl sonra yakalanmasının sevindirici olduğunu belirterek, Darısı Fehriye Erdal'ın başına dedi.
Darısı Fehriye Erdal'ın başına
Özdemir Sabancı cinayetinin faillerinden olan ve Afyon Cezaevinde öldürülen Mustafa Duyar’ın eşi Semra Polat Duyar, uzun süren suskunluğunu Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kaleme aldığı mektupla bozdu. İhlas Haber Ajansı (İHA)’ya özel açıklamalarda bulunan Semra Polat Duyar, Akkol’un yakalandığı haberini nasıl aldığını ve Sabancı suikastının arkasında kimlerin olduğunu anlattı. “Haberi ilk duyduğumda koğuş arkadaşıma söylediğim ilk şey, ‘eyvah inşallah oğlum izlemiyordur. Çünkü oğlum babasının kim olduğunu Ergenekon davaları esnasında haberlerden öğrendi.”

“İKİSİ DE TERÖR KURBANI”
Semra Polat Duyar, Sabancı cinayetiyle ilgisinin bulunmadığı halde soyadının bedelini müebbetlik hapis cezasıyla çektiğini anlattığı satırlarda şunlara yer verdi: “Merhum Özdemir Sabancı ile ilgili ne diyebilirim ki? Sadece üzgünüm. Farklı bakılsa da, Sabancı’nın ve Mustafa’nın hayatı, ipleri yurtdışı istihbaratlarının elinde olan taşeron örgütler tarafından çalındı. Yani ikisi de “terör kurbanı”. Sabancı suikastıyla Mustafa’nın ölümü sıradan bir olay değil. Mustafa’nın ölümünün de Sabancı suikastının de perde arkasına inilmeli.”

FEHRİYE ERDAL’A GÖNDERME
İsmail Akkol’un 20 yıl aradan sonra yakalanmasına ilişkin de görüşlerini aktaran Semra Polat Duyar; “ Asıl failler yakalanınca sevindim. Darısı Fehriye Erdal’ın başına. İsmail’in pişman olduğunu sanıyordum. Gerçi 20 yıldır teslim olmadığına, alınırken de yaptığıyla övünürcesine slogan atışına bakılırsa değilmiş. Evet failler bedelini ödesin de. Perde arkası?.”
DHKP-C üyesi olmakla suçlanan 7,5 yıl hapis cezasını çektikten sonra 657’ye tabi SHÇK’de devlet memurluğu yapan Semra Polat Duyar şimdilerde 43 yaşında. Yargıtay’ın cezasını bozduktan sonra müebbet hapis istemiyle tekrar cezaevine giren Semra Polat Duyar, örgütte kaldığı sürenin bir anne olarak hem gençlere hem de ailelere ibretlik nitelikte olduğunu da yazdı. Polat şu satırlarla terör örgütünün çirkin yüzünü anlattı: “ 16 yaşındaki bir çocuk örgütten, ideolojiden ne anlar? E anlamaya başlayınca alındım, bırakmak istedim.1,5 yıl örgüt işkence yaptı. Ölümü göz önüne alarak gençlere örnek olsun diye bu işkenceleri kitaplaştırdım.”
Yorum Yazın