TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

DBP Kurmayları, Ateist sosyalist düşünceye sahip

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde düzenlenen bir etkinlikte, çarşaflı kadınların zincirlenmesi sahnesine Batmanlı kadınlar tepki gösterdi.
DBP Kurmayları, Ateist sosyalist düşünceye sahip
BATMAN / İHA - Batman Düşünce ve İnanç Platformu bünyesindeki kadınlar Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı. Sık sık ’İslama uzanan eller kırılsın, çarşafa uzanan eller kırılsın’ sloganları atan kadınlar adına basın açıklaması yapan Düşünce ve İnanç Platformu Kadın Sözcüsü Betül Şat, Diyarbakır’da yapılanın çarşafa hakaret olduğunu ve DBP kurmaylarının komünist, ateist, sosyalist düşünceye sahip olduğunu söyledi.
Diyarbakır’da, Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın eserleri incelediği sırada çarşaf giydirilen altı kadın zincir vurularak galerinin ortasında sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu belirten Betül Şat, DBP ve yandaşı STK’lar tarafından başörtülü Kürt kadınlarına “Biz kadınız kimsenin namusu değiliz, namusumuz özgürlüğümüzdür’ yazılı pankartların da asıldığını kaydetti.

Medine döneminde Müslüman kadının örtüsüne el uzatan Yahudi, Kahramanmaraş’ta Müslüman kadının başörtüsünü yırtan Fransız ve Diyarbakır’da Müslüman kadının örtüsüne hakaret eden zihniyetin aynı olduğunu ifade eden Şat, şunları söyledi: "Bu zihniyetler aynı kaynaktan besleniyor ve bunlar aynı cephede yer alıyor. Bu cephe örtüyü kendisi için en büyük tehdit olarak görmüş ve imha için tüm imkanlarını seferber etmiştir. Namus, Kürt halkının hafife alınamayacak değerlerinden biridir. Ey Maraş’ı işgal edip başörtüsüne saldıran Fransızların yoldaşları, cinsel sapıkların haklarını savunmak için panel düzenlemek, tesettürlü Kürt kadınlarına saldırmaktan daha mı şerefli bir eylemdir? Bir milletin geleceğinin teminatı olan aile kurumunu dağıtmak size ne kazandıracaktır."

Kadınların yaptığı basın açıklamasına AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti Batman İl Başkanı Diyaddin Uçar da destek verdi.

Toplanan kadınlar açıklama sonrasında sesizce dağıldı.
Yorum Yazın