TİC Holding Header
  • USD 32.548
  • EUR 34.837
  • Altın 2429.635
  • BIST 100 9716.56
  • Genel

Deprem bölgesine yardım ve destekler artarak devam ediyor

Merkez üssü Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle birçok ilden yardım ve destekler sürüyor.
AA -

ANKARA (AA) - Edirne Valiliği öncülüğünde AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonundaki yardım kampanyasında kullanılmamış kıyafetler, gıda, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri başta olmak üzere deprem bölgesinde kullanılacak yardım malzemesi, Mimar Sinan Spor Salonu'na getirildi.

Görevlilerce tasnif edilen malzemeler, daha sonra paketlendi.

Vatandaşlar tarafından getirilen bir yardım kolisinin üzerindeki "Geçmiş olsun. Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Allah yardımcınız olsun inşallah. Edirne, sevgilerle" notu dikkati çekti.

Edirne Belediyesi de deprem bölgesine gönderilmek üzere yardımların toplandığı kampanya başlattı.

Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarına vatandaşlar tarafından getirilen yardımlar, belediye personelince tasnif edildi.

Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından Gaziantep'e 5 tır su ve 1 tır erzak gönderdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep'te koordinasyonla görevlendirilmesinin ardından, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde deprem yaralarının sarılması için yardım seferberliği başlatıldı. Sabah saatlerinde 5 araç ve 22 itfaiye personelini, arama kurtarma çalışmaları için Malatya'ya gönderen belediyeye bağlı şirketler de bölgede temel ihtiyaçların karşılanması için çalışma başlattı.

Bu kapsamında Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Jeotermal AŞ, 5 tır suyu Gaziantep'e gönderdi. Belediyenin ekmek fabrikası BESAŞ da yardım seferberliğine 1 tır erzak ile katıldı. BESAŞ'ta hazırlanan 1000 erzak kolisini taşıyan tır Gaziantep'e hareket etti.

BURFAŞ ekiplerinin de mobil mutfak ve 45 personelle Gaziantepli depremzedelerin yanında olacağı ifade edilen açıklamada, mobil mutfak ve 7 araçla yola çıkan BURFAŞ ekiplerinin, Gaziantep'te belirlenen noktalara kuracakları çadırlarda vatandaşlara, çorba, makarna, kahvaltılık, çay ve kahve ikramında bulunacağı belirtildi.

Burdur

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamada, depremden etkilenenlere acilen ulaştırılmak üzere Valilik koordinesinde ayni ve nakdi yardım kampanyası düzenlendiği belirtildi.

Ayni bağışta bulunmak isteyenlerin, öncelikle katalitik soba, kışlık kıyafet, battaniye, hijyenik malzeme, çocuk bezi ve maması, hazır ve bozulmayacak nitelikte paketli gıda gibi bağışlarını merkez ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla bölgeye iletebilecekleri kaydedilen açıklamada, nakdi destek vermek isteyenlerin ise "DEPREM" yazarak 1866'ya SMS gönderebileceği (SMS bedeli: 20 lira) ya da AFAD Başkanlığının banka hesap numaralarına bağış yapabileceği bildirildi.

Burdur Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda da hayırseverlerin kullanılmamış yardım malzemelerini bölgeye gönderilmek üzere belediyenin halı sarayı ile konferans ve sergi salonuna getirebilecekleri ifade edildi.

Bucak, Gölhisar, ve Karamanlı belediyeleri de yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Samsun

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde mağdur olan vatandaşlara destek olmak için yardım kampanyası başlatıldığı duyuruldu.

Valilik koordinasyonundaki yardım kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşların, kullanılmamış kışlık kıyafet, iç çamaşırı ve bot, su, battaniye, uyku seti, çocuk bezi, bebek maması, devam sütü, ısıtıcı, tuvalet kağıdı, hijyen malzemeleri, fener, pil, taşınabilir şarj aleti, mum, konserve, hazır gıda ve bisküvi yardımlarını kendilerine en yakın kaymakamlığın bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim edebilecekleri aktarıldı.

Tokat

Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi tarafından başlatılan kampanya sonrasında toplanan gıda ve ihtiyaç maddelerini taşıyan ilk tır, deprem bölgesine gönderildi.

Vatandaşlardan toplanan battaniye, kuru gıda, kışlık giysi ve temizlik ürünlerinden oluşan yardımların depremzedelere ulaştırılacağı belirtildi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda vatandaşlardan gelen yardımların toplanmaya devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yardımlardan oluşan ilk aracımızı afet bölgelerine uğurladık. Yüzlerce hemşehrimiz kampanyaya destek vererek Hüseyin Akbaş Spor Salonu'na yardımlarını getirdi ve getirmeye devam ediyor. Bugün bir tır daha göndereceğiz. Vatandaşlarımız kuru gıda, atıştırmalıklar, battaniyeler ve kışlık giysilerden oluşan yardımlarını getirmeye devam edecekler. Ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi arandığında vatandaşlarımızın yardımları ekipler tarafından alınarak buraya getiriliyor. Eşyaların hiç kullanılmamış olmasına özen gösterelim. Yardım kampanyasına katılan ve katılacak hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İnşallah yaraları hep birlikte saracağız."

Eroğlu, afet bölgesindeki çalışmalara destek vermek üzere Tokat Belediyesinden 35 yardımcı personel ve 15 itfaiye erini afet bölgesine uğurladıklarını ifade ederek, şunları aktardı:

"Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda iş makinesi, arama kurtarma ekibi, askerlerimiz ve belediyeden mesai arkadaşlarımız kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere bölgelere yola çıktılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum. Deprem bölgelerimizden üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Rabb'im vefat eden kardeşlerimize rahmet etsin, yaralılarımıza acil şifalar versin. Göçük altında kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize de sağ salim kurtulmayı nasip etsin."

Tokat'ın Almus ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından başlatılan kampanyada, depremzedelere ulaştırılmak üzere gıda, kullanılmamış kıyafet ve ihtiyaç malzemelerinin Almus Spor Salonu'nda toplanacağı bildirildi.

Kampanyayı duyan vatandaşlar, kullanılmamış battaniye, uyku seti, çocuk bezi, hijyen malzemeleri, kışlık kıyafet ve bebek maması, su, kuru gıdalar, barınma ihtiyacı için çadır, ısıtıcı, çoklu priz gibi malzemeleri deprem bölgesine ulaştırılması için toplanma alanına götürdü.

Turhal Belediyesi ise deprem bölgesine 14 kişilik arama kurtarma personeli gönderdi.

Afyonkarahisar

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in depremzedelere yönelik yardım kampanyası başlatıldığını duyurmasının ardından çok sayıda kişi, Fuar Alanına getirdikleri eşyaları ekiplere teslim etti.

Görevlilerce paketlenen eşyalar, deprem bölgesine gönderilecek.

Zeybek, gazetecilere, zor bir süreçten geçildiğini söyledi.

Şu ana kadar üç tır malzeme tedarik edildiğini aktaran Zeybek, "Afyonkarahisar bir kez daha birliğin ve beraberliğin önemini gösterdi." dedi.

Kırklareli ve Tekirdağ

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, sosyal medya hesabından, tüm vatandaşları yardım kampanyasına destek olmaya davet etti.

Vatandaşların hızlı bir şekilde yardımları zabıta müdürlüğüne getirebileceğini belirten Kesimoğlu, toplanan yardımların gün içerisinde deprem bölgesine gönderileceğini kaydetti.

Bazı vatandaşlar yardımlarını zabıta müdürlüğüne getirmeye başladı.

Kent sakinlerinden Fatma Pamuk, AA muhabirine, deprem nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Pamuk, "Tüm vatandaşlar yardım getirsinler. Ben daha getirecektim, soğuktan getiremedim. Yarın yine getireceğim." dedi.

Hikmet Ay ise herkesin yardım kampanyasına duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

Tekirdağ'da da AK Parti İl Başkanlığınca "Tekirdağ'ın Kardeşlik Eli" çağrısıyla valilik önünde yardım kampanyası başlatıldı.

Tekirdağ Valiliği önüne gelen vatandaşlar, deprem bölgesine göndermek istedikleri yardım malzemelerini teslim etti.

Kent sakinlerinden Serhat Soytürk, sabah öğrendikleri deprem nedeniyle üzüldüklerini vurgulayarak, herkesi kampanyaya destek olmaya davet etti.

Samsun

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen iki depremin ardından bölgeye altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere iş makinesi gönderdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, deprem bölgesinde AFAD, Kızılay, Belediyeler Birliği, bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarıyla sürekli irtibat halinde olduklarını belirtti.

Depremin ilk anından itibaren AFAD yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde ihtiyaçlar doğrultusunda ekiplerin hızla hazırlıklarını yaptığını ve hemen yardım için bölgeye hareket ettiğine işaret eden Demir, "Deprem bölgesine İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 3 araç, 15 arama kurtarma personeli, jeneratör, ayırıcı, kesici, beton kesme spirali, hava yastıkları, yol yapımı için paletli ekskavatör, 2 lastikli ekskavatör, 2 tane lowbed ile 4 personel ve 4 şoför, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ise içinde pvc boru, şiber vana, kaplin manşon, adaptör, elektrofüzyon makinesi, muhtelif çaplarda demir nipel, demir dirsek, eldiven testere, törpü, şarjlı spiral bulunan 3 araç ile 6 personel deprem bölgesine gönderildi. 5 kamyon, 1 loder ve 1 lowbedin ise sevke hazır halde bekletilmektedir." dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) 9 kişilik Arama Kurtarma Takımı da Osmaniye'deki depremzedeler için yola çıktı.

Canik Belediyesi Arama Kurtarma (CAK) ekipleri de yaşanan depremin ardından arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine gitti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru da yaptığı yazılı açıklamada, depremden etkilenen Malatya'ya 1 adet ekskavatör ve JCB kepçe gönderdiklerini belirtti.

Isıtıcı, su ısıtıcısı, kadın ve erkek termal içlik, kar kürekleri, termal çoraptan oluşan 2 tırı da deprem bölgesine sevk etmeye hazırlandıklarını bildiren Doğru, 7 iş makinesinin daha bölgeye gönderilmesi için çalışma yürüttüklerini aktardı.

Çankırı

Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, depremden etkilenen bölgelere şehirden 119 personel ve 16 aracın intikal ettiği belirtildi.

Açıklamada, Çankırı Belediye Başkanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çankırı Defterdarlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Türk Telekom İl Müdürlüğü, Türk Kızılay Çankırı Şubesi ve Çankırı Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından,11 arama kurtarma teknisyeni, 3 planlama ve zarar azaltma personeli, 1 aşçı, 8 afet enkaz kaldırma personeli, 8 UMKE personeli, 2 ambulans ile 6 ambulans personeli, 7 sağlık personeli, 1 afet haberleşme personeli ile haberleşme aracı, 4 afet kurtarma teknisyeni, çeşitli kurumlardan 34 yerel destek ekibi personeli, 6 itfaiye arama kurtarma personeli, 22 afet enerji grubu personeli ile 8 afet psikososyal grubu personelinin bölgeye intikal ettiği kaydedildi.

Amasya

Amasya İl Özel İdaresi koordinasyonuyla 60 araç depremden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesine gönderildi.

Bir greyder, 7 kanal kazıcı ve yükleyici, 4 ekskavatör, 1 mini ekskavatör, 8 büyük damperli kamyon, 6 küçük damperli kamyon, 3 yükleyici, 4 dört çarpı dört kamyon, 1 kasalı kamyon, 11 tır nakil aracı, 1 otobüs, 1 minibüs, 1 akaryakıt tankeri, 2 transit pikap (1 tonluk yakıt tankı), 6 kamp treyler ve 3 jeneratör toplamda 60 aracın deprem bölgesinde enkaz kaldırma gibi çalışmalara katılacağı belirtildi.

Sinop

Sinop'tan deprem bölgesine 29 AFAD ve UMKE personeli ile iki sahra hastanesi, 23 araç, 53 personelden oluşan komando timi, 9 personelden oluşan 3 hasar tespit ekibi, 5 İl Göç İdaresi personeli, 12 Sinop Belediyesi personeli, 4 İl Özel İdaresi personeli, 3 Sinop Orman Bölge Müdürlüğü personeli ile özel sektörden iki iş makinesi operatörü sevk edildi.

Kastamonu

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, biri dört yataklı olmak üzere 10 ambulans, acil müdahale aracı, 2 lojistik aracı, 6 UMKE aracı, kamyon ve minibüs olmak üzere 21 araç ile 81 personelin deprem bölgesine hareket ettiğini açıkladı.

İl Özel İdaresi tarafından da deprem bölgesine 3 iş makinesi, 250 battaniye, 76 metrekarelik 3 çadır, 37,5 metrekarelik 5 çadır, 18 metrekare 15 çadır, 2 jeneratör gönderildi.

Manisa

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) deprem bölgesine gönderilecek ekipler ve yardımlara ilişkin toplantı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Vali Yardımcıları Mesut Eser ve Mustafa Yıldız ile kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda bölgede ihtiyaç duyulan malzeme, ekipler ve yardımlara ilişkin yetkililerle istişarede bulunuldu.

İl merkezindeki yardım malzemeleri Manisa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Atatürk Spor Salonu ve Şehzadeler Spor Kompleksi Çok Amaçlı Spor Salonunda toplanıyor.

Soma'daki maden işletmeleri de deprem bölgesine tahlisiye ekiplerini gönderdi. Üç maden şirketi bünyesinde faaliyet gösteren 72 kişilik 3 tahlisiye ekibi, depremin etkili olduğu bölgelerde görevlendirildi.

Maden şirketleri ayrıca, bölgeye içme suyu, battaniye ve çadırın bulunduğu 1 tır gönderdi.

Ardahan

Ardahan Valiliğinden yapılan açıklamada, AFAD, UMKE, jandarma ve diğer kurumlar olmak üzere toplam 16 araç ile 46 personelin deprem bölgesine görevlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, depremin yaralarının sarılması amacıyla Valilik ve AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde yardım kampanyası başlatıldığını ifade edildi.

Ağrı

Ağrı'da ise 9 AFAD, 8 UMKE, 7 belediye ekibi ile 7 arama kurtarma gönüllüsü, 5 araç, 4 ambulans, 12 sağlık görevlisi ve 1 mobil aşevi deprem bölgesine gönderildi.

Doğubayazıt ilçesinde bir iş insanı arama kurtarma ekipleri için deprem bölgesine 2 bin 880 çift iş eldiveni gönderdi.

Kars

Kars'ta AFAD İl Müdürlüğünden 1 araç, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE'den 1 araç ile 5 personel, İl Jandarma Komutanlığına bağlı 6 kişilik JAK timi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 2 araç, 8 personel, Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğünden 1 araç ve 12 personel deprem bölgesine intikal etti.

Van

Van'ın Erciş ve Gürpınar ilçelerinde Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem nedeniyle yardım kampanyası başlatıldı.

Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ve Kızılay Şubesi koordinasyonundaki yardım kampanyasında vatandaşlar, depremden etkilenen vatandaşlar için temin ettikleri kullanılmamış kıyafet, gıda, battaniye ve kişisel hijyen malzemelerini ilçedeki Kızılay deposuna getirdi.

Görevlilerce tasnif edilen malzemeler, daha sonra paketlenerek, gönderilmeye hazır hale getirildi.

Erciş Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Sağlam, deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olmak istediklerini söyledi.

Toplanan yardımların koordineli şekilde bölgeye ulaştırılacağını belirten Sağlam, "Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan depremde 644 vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremin acısını tüm vatandaşlarımız hissediyor. Depremzedelerin yaralarını sarmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız." dedi.

Kent sakinlerinden Ömer Karaman da yardım kampanyasına herkesin destek vermesi gerektiğini belirterek, "Evimde kullanılmamış 2 battaniyem vardı. Görevlilere teslim ettim. Biz de aynı durumu yaşadık. Depremin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Allah yardımcıları olsun." diye konuştu.

Gürpınar Belediyesi de 5 personel, 2 kamyon, 1 tır ve 1 ekskavatörü deprem bölgesine sevk etti. Belediye Meclisi de 500 bin lira nakdi ve ayni yardım yapılması kararı aldı.

Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, depremin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Tanış, şunları kaydetti:

"Yaraları sarmak için seferberlik başlattık. Tüm Türkiye tek vücut olarak yaraları sarmaya çalışıyor. 4 iş makinamızı AFAD koordinasyonuyla bölgeye gönderdik. Yardım kampanyası başlattık. İhtiyaç duyulan tüm malzemeleri göndereceğiz. Meclis toplantımızda 500 bin lira nakdi yardım kararı aldık. Elimizden geleni yapmaya hazırız. Depremi yaşadık, zorlukların ne olduğunu biliyoruz. Bir koli yardımın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu afeti de el ele vererek atlatacağız."

Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ de deprem bölgesinde kurulacak çadırkentlere enerji verilmesi için ihtiyaç duyulan elektrik malzemelerini, 3 jeneratör, 4 arazi aracı, 3 sepetli platform aracı ve 22 kişilik arıza bakım ve onarım personelini bölgeye sevk etti.

Antalya

Depremin ardından kentteki kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelerden derneklere kadar birliktelik örneği sergilenerek, yardım kampanyaları başlatıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Kumluca Ticaret Borsası koordinasyonunda yardım kampanyası hayata geçirildi. Kampanya kapsamında ANFAŞ Antalya Expo Center'de toplanacak yardımlar deprem bölgelerine ulaştırılacak.

Alanya'da kampanya duyurusunun ardından, Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan alana çok sayıda kişi yardım malzemesi getirdi.

Yerleşik yabancılar da deprem bölgesine göndermek istedikleri yardım malzemelerini görevlilere teslim etti.

Rusya uyruklu Veronica Alekseva, AA muhabirine, Türk halkının acısını paylaşmak için yardım getirdiğini belirterek, "Bizler kardeşiz. Gerçekten üzücü bir durum. Hem acıyı paylaşmak hem de destek olmak için buraya geldim." dedi.

Akdeniz Üniversitesi Senatosu toplanarak, depremden etkilenen öğrencilerin ders kaydı ve tek ders sınavı gibi konularda mağduriyet yaşamamaları için düzenleme yaptı.

Antalya AKUT ekibi birim sorumlusu Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Yılmaz Sevgül koordinasyonunda Antalya AKUT Lojistik Üssünde kriz masası kurularak, deprem bölgesine 43 kişilik personel gönderildi.

Antalya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı da Kahramanmaraş'a 14 kişilik arama kurtarma ekibi sevk etti.

Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğüne bağlı personel, itfaiye araçları, ağır tonajlı iş makineleri ile hafriyat kamyonları deprem noktalarına intikal etmek üzere yola çıktı.

Mardin Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünden 51 personel, 2 ekskavatör, 2 onarım aracı, hafif ticari araç, 2 paletli ekskavatör, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığından 38 personel, 3 minibüs, tır, İtfaiye Daire Başkanlığından 42 personel, 5 araç, Fen İşleri Daire Başkanlığından 5 kamyon, 2 ekskavatör, 4 lopet, löder ve 20 personel deprem bölgelerine gönderildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mardin’de herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki tüm öğrenci yurtlarında ve spor tesislerinde hiçbir sorun olmadığını aktaran Demirtaş, isteyen vatandaşların buralarda kalabileceğini kaydetti.

Şırnak

Şırnak Valisi Osman Bilgin başkanlığında Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde düzenlenen toplantıda, depremler dolayısıyla yapılacak yardımlar değerlendirildi.

Toplantıda, AFAD'dan 1 araç, 3 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 2 UMKE, 1 ambulans, İtfaiye Müdürlüğünden 2 araç, 8 personel, Cizre Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden 1 araç, 5 personel gönderilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada da, depremden etkilenenlere acilen ulaştırılmak üzere Valilik koordinesinde ayni ve nakdi yardım kampanyası düzenlendiği belirtildi.

Vatandaşların Kızılay ve AFAD'ın hesap numaralarına bağışta bulunabileceği kaydedilen açıklamada, "Ayni yardımda (çadır, battaniye, ısıtıcı, kışlık giyim malzemeleri, bot, tüketilebilir hazır gıdalar, içme ve kullanma suyu) bulunmak isteyen vatandaşlarımız il ve ilçelerimizdeki Sosyal ve Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürlükleri ile Türk Kızılay şubelerine başvuruda bulunabilirler." ifadelerine yer verildi.

Şırnak Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda da, hayırseverlerin kullanılmamış malzemelerini bölgeye gönderilmek üzere belediye binası veya belediye zabıta noktalarına getirebilecekleri aktarıldı.

Siirt

Siirt Belediyesinde görevli 85 kişilik ekip, Adıyaman'daki arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla yola çıktı.

Türk Kızılay Siirt Şubesince bir ikram aracı Gaziantep'e, 30 kişiden oluşan gönüllü ekip de arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla Diyarbakır'a sevk edildi.

İHH Siirt Şubesi Arama Kurtarma ekibi de Diyarbakır'a giderek, enkazdaki arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, depremden etkilenen vatandaşlar için spor salonları, camiler, taziye evleri, düğün salonları, Millet Kıraathanesi, Millet Bahçesi, anaokulları ile Siirt Belediyesine ait Sosyal Tesisler, Millet Bahçesi, Kızlar Tepesi ve Kadın Yaşam Merkezi'nin açık olacağını bildirerek, vatandaşlara sıcak çorba, içecek ve çeşitli ikramlarda bulunulacağını aktardı.

Bingöl

Bingöl Valiliği, Belediye ve Ticaret Sanayi Odası tarafından başlatılan kampanyaya vatandaşlar ve hayırseverler destek verdi.

Bingöl Belediyesinde ve bir alışveriş merkezinde bir araya getirilen battaniye, ısıtıcı, kışlık kıyafet, çocuk bezi, çocuk maması gibi malzemeler paketlenerek hazırlandı.

İlk yardım tırı deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Deprem bölgesine bir tır daha yardım gönderilecek.

Solhan ilçesinde de vatandaşlar ve hayırseverler tarafından çeşitli yardım malzemeleri toplandı.

Batman

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Özel İdaresi bahçesinde arama kurtarma ekibini Gaziantep'e uğurlama töreninde, Valilik koordinesinde sabah saatlerinde 4 UMKE ekibi, 8 ambulans ile 47 personelin yardıma ihtiyaç duyan illere gönderildiğini söyledi.

Canalp, "Şimdi de Batman Belediyemizin, İl Özel İdaremizin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının, Devlet Su İşlerinin, AFAD'ın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının, Kızılay'ın ve Kozluk ile Beşiri Belediyemizin kurmuş oldukları 55 aracımız ve 293 personelimiz Gaziantep için yola çıkıyor." diye konuştu.

Erzurum

Erzurum'da vatandaşların destekleriyle, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı.

Macera ve Ejder Off-Road kulüpleri ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, Palandöken Kaymakamlığı ve Palandöken Belediyesi desteğiyle, depremden etkilenenler için kentte yardım kampanyası düzenlendi.

Vatandaşların Aşık Sümmani Kültür Merkezi'ne getirdiği, soba, gıda ürünleri, çocuk bezi, giyecek ve battaniye gibi temel ihtiyaç malzemeleri paketlendi.

Kaymakamlığın desteğiyle iki tıra yüklenecek yardım malzemeleri, deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılacak.

Yardım malzemelerinin deprem bölgesine ulaştırılmasına kulüp üyeleri de off-road araçlarıyla destek verecek.

Macera Off-Road Kulübü Başkanı Lokman Toptaş, AA muhabirine, güne çok ciddi bir sarsıntıyla uyandıklarını söyledi.

Birçok ilde ciddi yıkımların olduğuna işaret eden Toptaş, "Bu konuya biz de duyarsız kalmadık ve Erzurum'da yardım kampanyası başlattık. Duyarlı olan Erzurum halkımız ciddi anlamda afet bölgesine gönderilmesi için yardım malzemeleri getirmekte ve bunları bizler de afet bölgemize yetiştirmeye çalışıyoruz. 2 tırlık malzemelerimizi doldurduk. Yarın sabah yola çıkacak malzemelerimize ekstra olarak malzemeler ilave etmeye çalışıyoruz. Şu anda battaniye, katalitik soba, elektrikli soba, kuru gıda, çocuk bezi ve kıyafetlerden oluşan yardım kolileri hazırladık. Bunları bu şekilde göndereceğiz." diye konuştu.

Eskişehir

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Eskişehir Şubesince başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan battaniye, kışlık kıyafet, bot ve montlarla yüklü kamyon, bölgeye hareket etti.

Eskişehir Ticaret Borsası tarafından temin edilen 2 bin battaniye de depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.


Muhabir: Ekip

deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri