TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

'Deprem Dede' yoğun bakımda

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, tedavi gördüğü hastanede yoğun bakıma alındı.
'Deprem Dede' yoğun bakımda
Necdet Emre Aygün -

“Deprem Dede” lakabıyla bilinen Işıkara, İstanbul Göztepe - Medical Park Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Rahatsızlığına ilişkin herhangi bir bilgi verilmeyen Işıkara’nın, hastanenin genel yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulduğu bildirildi.

Işıkara, daha öncede nefes darlığı, yüksek tansiyon, yüksek tansiyona bağlı kalp yetersizliği ve kalp krizi şüphesi ile hastaneye başvurmuş ve 3 Ocak 2012 tarihinde anjiyo olmuştu.

"HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATAMADI"

Yoğun bakımdaki tedavisi süren Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın cuma akşamı ileri derecede solunum sıkıntısı ile hastanelerine başvurduğunu belirten Dr. Uğur Erol, “Şuuru bulanıktı ve etrafını çok iyi tanımıyordu. Bunun üzerine gerekli tetkikler yapıldıktan sonra yoğun bakım desteği vermemizin doğru olacağına karar verdik. Hastamızı yoğun bakım ünitesine alarak bazı yardımcı solunum desteklerinde bulunduk.

Ancak solunum sıkıntısının geçmemesi üzerine Ahmet Bey'i uyuttuktan sonra solunum cihazına bağladık. Uygun tedaviyi yaptık ve tetkiklerimiz sonucunda bu solunum yetmezliğinin akciğerlerde gelişmiş olan enfeksiyona, yani zatürreye bağlı olduğunu saptadık” dedi.

Antibiyotik ve diğer nefes açıcı ilaçlarını verdikten sonra Ahmet Işıkara'nın akciğerlerinin gelişme gösterdiğini söyleyen Erol, “Düzelmeye başlayınca Ahmet Bey'e uyguladığımız sakinleştirici ilaçları kestik. Yavaş yavaş uyanmaya başladı. Şu an da uyanık. Etrafın farkında ve geldiğinden çok çok daha iyi. İsteklerini bize yazarak belirtebiliyor ama akciğerleri henüz solunum cihazından çıkacak derecede değil. Eğer iyileşme hızı bu düzeyde devam ederse 3-4 gün içerisinde hastaneden ayrılabilir” dedi.

Işıkara'nın sağlık durumu ile ilgili kesin bir şey söylemek için erken olduğunu da ifade eden Erol, “Solunum cihazına bağlı, yoğun bakımda yatan her hastanın olduğu gibi Ahmet Mete Işıkara’nın da hayati riski var. İlk dönemleri daha kritikti tabii çünkü akciğerler düzelmeyip tam tersine daha da kötüleşebilirdi. Ancak öyle olmadı. Dolayısıyla ilk 2 gün daha kritik dönemlerdi. O dönemleri atlattık ama yine de, 'Hayati tehlikeyi atlamıştır' diyemeyiz. Bu tamamen hastamızın bünyesinin vereceği cevaba bağlı” şeklinde konuştu.

(ADNAN SULAR-İSTANBUL)

Yorum Yazın