• Genel

Depremden son rakamlar

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, deprem bölgesine dair son rakamları açıkladı
Depremden son rakamlar

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan  yapılan açıklama:

Başkanlığımızca Van Valiliği emrine acil ihtiyaçların karşılanması için ilk etapta 3 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderilmiştir.

45  il ve 37 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ile ekipmanları,  10 Türk Hava Yolları ve 16 askeri olmak üzere  toplam 26 adet uçak ve araçlarla hava ve karadan bölgeye sevk edilmiştir.


Başkanlığımızdan 20 kişilik bir teknik heyet Van’a intikal etmiştir. Ayrıca, çeşitli illerden 200 teknik personel görevlendirilmiştir.

3 adet askeri kargo uçağı da personel ve malzeme transferi yapmak üzere, Ankara-Van arasında ulaşım zinciri oluşturulmuştur.

Bölgeye toplam 2.398 arama-kurtarma personeli, 680 sağlık personeli, 12 arama köpeği,  355 iş makinesi ve araç,  7’si hava ambulansı olmak üzere 108 ambulans, 30 jeneratör, 95 seyyar tuvalet, 6.377 çadır, 16.888 battaniye, 1.120 gıda paketi, 10.064 gıda kolisi, 21 seyyar mutfak, 1.719 mutfak seti, 3.812 katalitik soba, 425 uyku tulumu, 1 mobil fırın ve 500 kumanya gönderilmiştir.

2 adet askeri kargo uçağı ile arama-kurtarma araçları, çadır ve gıda malzemesi  gönderilmektedir.

Bölgeye gönderilen arama-kurtarma,  ilkyardım ve  sağlık personeli ile ayni yardımların organizasyonunu yapmak üzere Başkanlığımızca; Ankara Esenboğa, İstanbul Atatürk ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarına birer koordinatör ve  yeterli sayıda personel  görevlendirilmiştir.

İlgili bakanlıklar;  arama-kurtarma, geçici barınma, enkaz kaldırma, sağlık, psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi  amacıyla, afet ve acil durum merkezleri ikinci bir bildirime kadar 7 gün 24 saat çalışma esasına  göre faaliyete geçirilmiştir.

Van Valiliği emrine; psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin verilebilmesi  için uygun nitelikte ve yeterli sayıda  personel görevlendirilmiştir.

Arama-kurtarma ve ilk yardım çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 

Yorum Yazın