TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Depreme dikkat çekmek için Van'dan Yalova'ya pedal çevirdiler

Türkiye'de yaşanan yıkıcı depremlere dikkat çekmek için AKUT Arama Kurtarma Derneği Ankara ekibinin 4 Ağustosta Erzurum'dan başlattığı bisiklet turu Yalova'da son buldu. Alkışlar arasında Yalova şehir merkezine gelen AKUT ekibini Belediye Başkanı Vefa Salman karşıladı.
Depreme dikkat çekmek için Van'dan Yalova'ya pedal çevirdiler
Ali Sürüm - YALOVA / İHA - Depreme dikkat çekmek için AKUT Arama Kurtarma Derneği Ankara ekibi üyeleri Mehmet Murat Boz ve Derya Keçeci, 4 Ağustos 2015 günü Erzurum'un Erciş ilçesinden pedal çevirmeye başlayarak Erzincan, Amasya, Bolu, İzmit üzerinden Yalova'ya ulaştı. 13 gün süren turda Kuzey Anadolu fay hattını bir baştan bir başa geçen ve 1500 kilometre kat eden AKUT ekibi Yalova'da alkışlar eşliğinde karşılandı.

Derya Keçeci, "Bu projeyi çok önemsiyorduk. Fay hattı bize çok şey çağrıştırıyor. Fay hattı nereden başlayıp nerede bitiyorsa burayı geçmeyi hedefledik. Erzurum'dan yola çıkarak Kuzey Anadolu fay hattını geçtik ve 17 Ağustos'ta büyük acılar yaşayan Yalova'ya ulaştık. Geçtiğimiz her yerde broşürler dağıtarak, toplantılar yaparak halkımızı bilinçlendirdik. Gayemize ulaştığımızı düşünüyorum" dedi.

Belediye Başkanı Vefa Salman, "Biz depremi unutmadık; ama en önemlisi unutturmayacağız. Geçen sürede unutturmamak için elimizden geleni yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz" diyerek, bisikletçilere 17 Ağustos Marmara depreminde Yalova'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Zonguldaklı madencilerin kendisine hediye ettiği baret ve madenci lambasını hediye etti.
Yorum Yazın