TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Derik’te 1. Zeytin Festivali düzenlendi

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Derik Kaymakamlığı ve Derik Belediyesince, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına, 1. Zeytin Festivali ve 2. Çocuk Şenliği düzenlendi.
Derik’te 1. Zeytin Festivali düzenlendi
İnternet Haber Servisi - Festival, Derik ilçesinde geçen yıl terör saldırısında şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün hayata geçirmeyi çok istediği projelerden biri olan zeytin kapama bahçesinin açılışı ile başladı.

Açılışa, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Derik Belediyesi ile kardeş belediyelerden Arnavutköy Belediye Başkan Ahmet Haşim Baltacı, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, GAP Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yaptığı konuşmada, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ü rahmetle anarak ailesine sabır diledi.

Yaman, “Büyükşehir Belediye olarak yaptığımız yatırımlarım çoğunu alan ilçelerden bir tanesi de Derik. Türkiye’de şuanda yol problemi halletmiş ilçelerden bir tanesi Derik’tir. Geçen sene ve bu sene yol yatırımlarının önemli bir bölümünü buraya yaptık.” dedi.

Son bir buçuk yıldır bölgeye huzurun hakim olduğunu kaydeden Yaman, “Bölgede terör karşı çok önemli operasyonlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Allah’a şükür ki bu problemi şuan hallediyoruz. Başta Mezepotamya’nın masal şehri Mardin olmak üzere bölgede artık huzur hakim. Bütün otellerimiz dolu. Esnafımızın yüzü gülüyor. Huzur hakim olunca da şehrimize yatırımlar geliyor. Mardinimiz ve bölgemiz önemli yatırımlar alacak.” diye konuştu.



Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün bıraktığı bayrağı deviralarak yatırımlara devam ettiklerini aktaran Yaman, “Yapılan çalışmalarla kapama bahçe sayımız artıyor. Yapılan çalışmalarla buralar inşallah tekrar eskisi gibi zeytin bahçeleriyle dolacak. Mardin’e eski parayla 1 milyar 500 milyon yatırım yaptık. 2017 yılında 2 bin 500 kilometre yol yaptık. 2018 yılı için bin kilometrenin ihalesi yapıldı. Çalışmalarımız devam ediyor.” diye belirtti.

Konuşmaların ardından, zeytin kapama bahçesi gezilerek temsili zeytin fidanı dikildi. Daha sonra zeytinyağı atölyesi ile Arnavutköy Belediyesi ve Erzincan Belediyesince yapılan çocuk parklarının açılışı yapıldı.



Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman ve beraberindekiler daha sonra festival alanında ki stantları gezdi.
Yorum Yazın