TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

DES'den Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya Öğretmenevi desteği

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 'Bir milyon kişilik eğitim camiasının ortak görüşü; Öğretmenevleri, gerek yer bulma, gerekse fiyat ve hizmet kalitesi anlamında polisevi, orduevi, hakimevi gibi diğer meslek gruplarının misafirhanelerinden daha düşük profilli kurumlardır. Öğretmenevlerinin misyonu kar etmek değil, öğretmenlere ve ailelerine hizmet etmek olmalıdır' dedi.
DES'den Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya Öğretmenevi desteği
İHA - Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avcı, Öğretmenevlerinin olumsuz imajını değiştirmek için adımlar atan ve bir dizi yapısal reform çalışması başlatan Milli Eğitim Bakanlığına ‘öğretmenevlerinin ve sosyal tesislerin satılması ya da öğretmenlere kaliteli ve ucuz hizmet eden birimler haline getirilmesi’ çağrısında bulundu.

“Bir milyon kişilik eğitim camiasının ortak görüşü; öğretmenevleri, gerek yer bulma, gerekse fiyat ve hizmet kalitesi anlamında polisevi, orduevi, hakimevi gibi diğer meslek gruplarının misafirhanelerinden daha düşük profilli kurumlardır. Öğretmenevlerinin misyonu kar etmek değil, öğretmenlere ve ailelerine hizmet etmek olmalıdır” diye Avcı, “Diğer kurum ve kuruluşların mensupları, sosyal tesislerin imkanlarından öğretmenevlerine oranla çok daha düşük fiyatlarla faydalandırılmaktadır. Öğretmenevleri vali, kaymakam ve diğer mülki amirlerin, siyasilerin, yerel eşrafın misafirlerini konaklattığı, tatil yapıp dinlendiği yerler haline gelmemeli. Öte yandan, kültür merkezi niteliğinde olması gereken öğretmenevleri herkesin girip çıktığı kahvehane görüntüsünden de kurtarılmalıdır” dedi.

ÖĞRETMENEVLERİ KAHVEHANE HALİNE GELMEMELİ
Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Öğretmenevleri ile ilgili attığı adımları desteklediklerini ve devamını ilgiyle beklediklerini kaydeden Avcı, “Öğretmenevlerinde öğretmen dışında hemen herkes konaklıyor fakat hangi öğretmen polisevi yahut orduevinde konaklayabiliyor. Öğretmenlerimiz hafta sonu çay içmek, tatillerde konaklamak için bile öğretmenevinde yer bulamadığını ifade ediyor. Öğretmenlerimiz, orduevleri, polisevleri gibi diğer misafirhanelere oranla öğretmenevlerinin fiyatlarının yüksek olduğundan şikayetçi. Özellikle yaz tatilinin yaklaştığı bu günlerde öğretmenlerimiz, kalmak için geldikleri öğretmenevlerinde yer bulamadıklarını ve kendilerine otelin yolununun tarif edildiğinden yakınıyor. Öğretmenler kendi evlerinde yabancı ve üvey durumuna düşmek istemiyor. Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenevleri politikasının bu tespit ve telkinlerimiz yönünde, öğretmen memnuniyeti doğrultusunda oluşturulmasında büyük fayda ve ihtiyaç görüyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, bir başka olumsuz ve şaibeli imaja sahip ‘İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’na da (İLKSAN) el atma çağrısında bulunan Avcı, İLKSAN’ın ya kapatılması aksi halde ‘Ordu Yardımlaşma Kurumu’ (OYAK) gibi prestijli bir kurum haline getirilmesi gerektiğini kaydederek, “1943 yılında çıkarılan bir kanunla kurulan ve 260 bin üyesi bulunan İLKSAN’ın, 1961 yılında kurulan ve üye sayısı çok daha az olan OYAK’ın yüzde biri kadar dahi mal varlığı yoktur. İştirakleri milyarlarca dolar para eden OYAK üyelerine emekli ikramiyesinin çok üzerinde pay öderken, kira ve faiz gelirleri ile ayakta duran İLKSAN üyelerine niçin emekli ikramiyesinin çeyreği kadar dahi pay verememektedir? OYAK kar üstüne kar açıklarken, İLKSAN niçin sürekli zarar etmektedir? Sayın Bakanımızın, 260 bin öğretmenlerimizin ortak sıkıntısı olan İLKSAN’ı adam etmesini de istiyoruz. DES olarak Sayın Bakanın İLKSAN’la alakalı atacağı tüm adımların destekçisi olacağız. İLKSAN’ın fayda ve inşası için konulan bir tek tuğla dahi yüzbinlerce öğretmenlerimiz ve aile bireylerince hayırla yad edilecek ve eğitim camiasının hafızasına altın harflerle kazınacaktır. İLKSAN ın öğretmenler arasında ve kamuoyunda yıpranan imajının düzeltilmesi için ivedilikle yasasının ve antidemokratik statüsünün değiştirilmesi ve ardından kapatılması yahut geliştirilmesi için yol haritasının açıklanması gerekiyor. Onlarca bürokrat, yönetici ve sendikacının astronomik maaşlar, imtiyazlar, avantajlar, tatil tadında toplantılar sağladığı İLKSAN ın dürüstlük, şeffaflık, sorumluluk ve hesap verilebilirlik noktasında büyük sıkıntıları bulunuyor. Öğretmenlerin mütevazi maaşlarından yapılan zorunlu kesintilerle idame ettirilen İLKSAN’ın birilerine saltanat ve konfor sağlayan kurum olmaktan kurtarılması gerekiyor” dedi.
Yorum Yazın