• Genel

Diş Hekimi Belediye Başkanından diş taraması

22 Kasım Diş Hekimliği Günü'nde dişçi koltuğuna oturan Küçükçekmece Belediye Başkanı ve aynı zamanda diş hekimi olan Temel Karadeniz, minik öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması yaptı. Yeni açılan Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde meslektaşlarını da ziyaret eden Başkan Karadeniz, diş hekimlerine yeni görev yerlerinde başarılar diledi.
Diş Hekimi Belediye Başkanından diş taraması
İHA - Küçükçekmece Belediye Başkanı aynı zamanda diş hekimi olan Temel Karadeniz, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile Diş Hekimliği Günü dolayısıyla dişçi koltuğuna oturdu.

Yeni açılan Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde beyaz önlüğünü giyen Başkan Karadeniz, çocukların ağız ve diş taramasını gerçekleştirdi. Diş hekimlerinin de gününü kutlayan Temel Karadeniz, hastane personeliyle birlikte Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni dolaşarak, hastane hakkında bilgiler aldı. Karadeniz hastane ziyareti sırasında meslektaşlarına gül dağıttı.

Hayata Sağlıkla Gülümsediler
Küçükçekmece Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda ‘Hayata Sağlıkla Gülümse’ sloganı ile ise Cennet Mahallesi, Hürriyet Caddesi’nde 10 adımda sağlıklı dişlere sahip olmanın püf noktalarının anlatıldığı ‘Beyaz Yol’ oluşturuldu. Beyaz Yol’da sergilenen foto bloklarda ziyaretçilere ağız ve diş sağlığı için küçük ama önemli bilgilere yer verildi. Etkinlikte çeşitli okullardan öğrenciler sosyal farkındalık oluşturmak üzere kendi ürettikleri sloganların yer aldığı dövizlerle yürüdü. Proje kapsamında vatandaşlara diş sağlığı ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Küçükçekmece ilçesinde 2013 Nisan tarihinde başlayan ilköğretim öğrencilerinde ağız ve diş sağlığı tarama çalışmaları sonucu bugüne kadar toplam 100 okulda, 35 bin 332 öğrencinin ağız ve diş taraması gerçekleştirildi.

“Diş hekimliği hem çok önemli , hem çok zor bir meslek”
Küçükçekmece’de Ağız ve diş sağlığını korumaya yönelik önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz,”Ağız ve diş sağlığına dikkat çekme açısından yıllar sonra beyaz önlüğü giydim. Biliyorsunuz diş hekimliği hem çok önemli , hem çok zor bir meslek. Buna dikkat çekmek için iki tane çocuğumuzu bugün muayene etmeye çalışım. Bütün diş hekimi arkadaşlarımın da Diş Hekimleri Günü’nü kutluyorum” dedi.

Ayrıca program sonunda, Küçükçekmece Belediyesi tarafından vatandaşlara diş bakım seti hediye edildi.
Yorum Yazın