TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

DİSK Başkanı Beko, 1 Mayıs’taki olaylar nedeniyle ifade verdi

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs’ta Taksim’in,
DİSK Başkanı Beko, 1 Mayıs’taki olaylar nedeniyle ifade verdi

kutlamalara yasaklanmasına rağmen bu yasağa uymadıkları gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, haklarında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten açılan soruşturma kapsamında savcı Mehmet Akıllı’ya şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Beko ve Çerkezoğlu savcılığa verdikleri ifadenin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın karşısında ki alanda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya yaklaşık 30 DİSK üyesi de destek verdi.

Açıklamayı yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Alınan siyasi kararlar sonrasında 3 arkadaşımız hayati tehlike geçirmiştir. 200’ün üzerinde işçi arkadaşımız yaralanmıştır. 70 üzerindeki işçi arkadaşımız gözaltına alınmıştır. 1 Mayıs birlik ve dayanışma mücadelesi de kana bulanmıştır’’ dedi.

12 Eylül askeri darbesinden sonra bu yasakların katmerlenerek devam ettiğini söyleyen Beko, “1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen emekçiler, sosyalistler, devrimciler, her zaman polis baskısına, şiddetine maruz kaldılar. Her 1 Mayıs öncesi yapılan operasyonlarla yüzlerce emekçi, sosyalist ve devrimci gözaltına alındı, Taksim’e çıkmak isteyenlere su, gaz ve kurşun sıkıldı’’ diye konuştu.

1 Mayıs 2013’te başlayan şiddetin bugün Gezi Parkı eylemlerinde de devam ettiğini savunan Beko, “Bu mızrak bu çuvala sığmaz, Emek ve Dayanışma Günü yargılanamaz’’ dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

Yorum Yazın