TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Disk Genel Sektereri Çerkezoğlu, 15 milyonluk kentte sıkıyönetim uygulanıyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında polis önlemlerini değerlendiren DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Emeğin başkentinde, 15 milyonluk bir kentte sıkıyönetim uygulanıyor dedi.
Disk Genel Sektereri Çerkezoğlu, 15 milyonluk kentte sıkıyönetim uygulanıyor

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Çerkezoğlu, sendika binasında açıklamalarda bulundu. Çerkezoğlu, “Hükümet, emeğin başkentinde, 15 milyonluk bir kentte sıkıyönetim uygulanıyor.

Bütün ulaşım yolları kapatılmış durumda. Ulaşım araçları kesildi. Buluşma noktalarından, fabrikalardan çıkan otobüslerimizin engellendiği haberleri geliyor. İşçilerin, emekçilerin tüm dünyada bir bayram havasında geçen bugünü, gönlünce kutlaması konusunda bir yasakçı yaklaşımla karşı karşıyayız.

Buradan valiliğe sesleniyoruz; otobüsleri, metrobüsleri, metroyu çalıştırsınlar. İstanbul halkına, işçiye eziyet çektirmeyin. Bir Mayıs’ın gerilimle, baskıyla, gaz bombalarıyla, çatışmayla anılan bir gün olmasını istemiyoruz. Coşku ve neşe içinde, türkülerimizle kutlamak istiyoruz.

Beşiktaş ve Şişli kolundan kortejlerimizi yaparak 1 Mayısımızı kutlamak için Taksim’e gideceğiz.Herhangi bir engellemeyle karşılaşmak istemiyoruz. Bütün dünyanın gözü İstanbul’da Taksimde olacak” dedi

Yorum Yazın