• Genel

DİSKİ, donan şebekelere anında müdahale etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklardan dolayı kırsal alanın içme suyu ihtiyacını karşılayan şebekelerde meydana gelen donma ile yaşanan arızalara kısa zamanda müdahale etti.
DİSKİ, donan şebekelere anında müdahale etti
Mehmet Aslan - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde etkili olan kar yağışının ardından içme suyu şebekelerinde meydana gelen donma ve arızalar için seferber oldu. Gece geç saatlere kadar süren çalışma neticesinde ekipler, donan su gözelerini tekrar kullanıma açarken, mevcut içme suyu hatlarında yaşanan arızaları giderdi. Terfi istasyonları ve içme suyu depolarında bulunan mekanik malzemelerin donmaması için ısıtma sistemleri kuran ekipler olası olumsuzluklara karşı da tedbirini aldı.

Karla Mücadeleye Destek
DİSKİ, Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele çalışmalarına iş makineleri ile destek verdi. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda ilçelerimizde bulunan ana arterler başta olmak üzere birçok sokak ve mahalle ulaşıma açıldı.

‘Hizmetlerin her yere ulaşması için çalışıyoruz’
Kar yağışıyla birlikte tüm ekiplerin teyakkuz da olduğunu ve ihtiyaç duyulan alanlarda çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, “Gece gündüz demeden, kent merkezi kırsal ayrımı gözetmeksizin her yere hizmetlerin ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm ekiplerimiz, araçlarımızla sahada tam kadro görev yaparak, kar ve soğuk havayla mücadele ediyoruz. Hemşerilerimizin susuz kalmaması için üstün çaba gösteren ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.
Yorum Yazın