TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Diyarbakır’da göç ve göçmen sorunları masaya yatırıldı

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında Diyarbakır'da ikamet eden yabancı uyruklu kanaat önderleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla uyum ve iletişim konularının ele alındığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Diyarbakır’da göç ve göçmen sorunları masaya yatırıldı
Valilik Hevsel Salonu’nda kamu ve STK temsilcilerinin bir araya gelmesiyle gerçekleşen toplantıda kentteki göç konuları, göçmenlerin hak ve yükümlülükleri masaya yatırıldı.

Vali Karaloğlu burada yaptığı açıklamada savaştan kaçarak ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeli vatandaşlara insani olarak baktıklarını ancak iç güvenlik konusunda da hassas olunduğunu söyledi.

Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınanların içerisinde art niyetlilerin de bulunabileceğini dile getiren Karaloğlu, bu kişilere karşı toplumun huzurunu bozma noktasında uyanık olunması gerektiğinin altını çizdi.

Karaloğlu, şöyle konuştu:“Büyük çoğunluğu iyi niyetle gelen Suriyeli vatandaşların içerisinde zamanında terör örgütleri içerisinde bulunup ayrılmış kişiler de bulunabilir. Onun için insani boyutu ve güvenlik boyutunu birlikte yürütmek durumundayız. Birini diğerine feda edecek durumda değiliz. Bir taraftan insani boyutu devam ettirirken diğer taraftan da güvenlik boyutunu düşünmek zorundayız. Güvenlik boyutunu yönetirken burada misafir ettiğimiz Suriyeli vatandaşların da bizlere destek vermesi lazım. Provakatif görüntülere fırsat vermememiz gerekir. Mutlaka devlet kurumları ile temasınızı sık tutup bize destek vermeniz lazım ki biz sizin haklarınızı da koruyabilelim.”

İki kişi arasında çıkabilecek olaylarda insiyatif alarak olayın büyümesinin engellenmesi gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, bu olaylara zamanında müdahale edilerek toplumsal bir olaya dönüşmesinin önüne geçilebileceğini aktardı.

“Kötü niyetlileri içimizde barındırmayalım”
Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Zaman zaman sosyal medya üzerinden de içimize sızmış olan fitneciler tarafından tahrik edici paylaşımlar olabiliyor. Bu konuda da çok uyanık olmalıyız. Yanlışlara düşülmemesiyle ilgili toplumu uyarmalıyız. Yanlışa düşülmesi durumunda da düzeltilmesi ile ilgili mahallede bulunan muhtarla, yardım aldığınız sivil toplum örgütüyle, göç idaresi ve kolluk kuvvetleriyle temas içerisinde olmalısınız. Kötü niyetlileri içimizde barındırmamamız lazım.”

Karaloğlu’nun açıklamalarının ardından İl Göç İdaresi Müdür Vekili Sercan Aydın tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu ile İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın da katıldı.
Yorum Yazın