TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Diyarbakır'da Dünya Otizm Farkındalık Günü yürüyüşü yapıldı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün farkındalığını ortaya koymak için otizmli çocuklarla bir araya geldi. Otizmli çocuklar tarafından yapılan yürüyüşün ardından açıklama yapan Vali Karaloğlu, 'Otizmli yavrularımızı erken teşhis edebilirsek, onlara doğru ve özel bir eğitim sağlayabilirsek ve toplumsal farkındalığı da artırabilirsek bu yavrularımızdan yarın dünyayı değiştirecek dâhiler bile çıkabilir' dedi.
Diyarbakır'da Dünya Otizm Farkındalık Günü yürüyüşü yapıldı
Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanında etkinlikler düzenlenen 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü, Diyarbakır’da da çeşitli etkinlerle kutlandı.

Diyarbakır aralarında sivil toplum kuruluşları ile Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Dire Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü tarafından Dünya Otizm Farkındalık günü dikkat çekmek amacıyla farkındalık yürüyüş düzenlendi.

Sümer park ortak yaşam alanında başlayan farkındalık yürüyüşü Diyarbakır valiliği binasının önüne son bulurken, Valilik önünde otizmli ve engelli çocukları karşılayan Vali Münir Karaloğlu, otizmli çocuklar ile engelli bireylerle beraber Anıt Park içerisine kadar yapılan yürüyüşe katılarak destek verdi.

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Vali Karaloğlu, “Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, bizde Diyarbakır’da hem sivil toplum kuruluşları, hem Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal işler daire başkanlığı hem de Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü ile beraber 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde bir yürüyüşle Diyarbakır’da da bir farkındalık oluşturmak gayesiyle bu etkinliği yaptık. Otizm bir eksiklik değil, ayrıcalıklı bir farkındalık ve aslında otizmli yavrularımızı erken teşhis edebilirsek, onlara doğru ve özel bir eğitim sağlayabilirsek ve toplumsal farkındalığı da artırabilirsek bu yavrularımızdan yarın dünyayı değiştirecek dâhiler bile çıkabilir. Bunun dünyada birçok örneği var. İşte Einstein’ın, Newton’un, Mozart’ın ve Stew Cops’un Otizmli olduğu söyleniyor. Onlar erken teşhis, doğru ve özel eğitim ile farkındalıkla dünyayı değiştirecek bilimsel ve sanatsal faaliyetlerde insanlığı çok şey katmışlardır. Bizde bu Otizmli yavrularımızı, hem ailelere hem de biz topluma Allah’ın imtihanıdır. Onların bu farkındalığını fark eder, o farkındalıklarına uygun davranırsak İnşallah onlarda içerisinde bulundukları topluma daha faydalı bireyler haline getirebiliriz” dedi.

“Engellilere yönelik 18 yılda çok önemli adımların atıldı”
Türkiye’de engellilere yönelik son 18 yılda çok önemli adımların atıldığının altını çizen Vali Karaloğlu,”2005 yılına kadar bilindiği üzere Türkiye’de engelli yasası yoktu. Ama 2005 yılında ilk defa engellilerimiz ile ilgili yasalar çıktı, engellilerin eğitilmesi, engellilerin istihdamı ve buna benzer konularda Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimiz tarafından çok önemli gelişler oldu. Bütün sorunlar bitimi, ebetteki bitmedi halen sorunlarımız var ve onları çözmeye de hem merkezi hükümet olarak hem yerelde bizler valilik, belediyeler sivil toplum kuruluşları ile el ele var olan sorunlarında Allah’a hamdolsun ki çözebilecek bir gücümüz var. Onun için Otizmli yavrularımız da onların aileleri de bilsin ki, biz her zaman onlarla birlikteyiz ve onların yanındayız” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Karaloğlu, bir süre otizmli ve engelli çocuklarla sohbet ettikten sonra etkinlik son buldu.
Yorum Yazın