TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Diyarbakır'da hayat durma noktasına geldi, termometre 47 dereceyi gösterdi

Diyarbakır'da son günlerin en sıcağı yaşanırken, termometre 47 dereceyi gösterdi. Vatandaşların birçoğu evlerine çekilirken, çocuklar koronavirüs salgını dinlemeyip Anzele Park'ının serin suyunda serinlemeye çalıştı, bazı vatandaşlar surların gölgesine çekildi.
Diyarbakır'da hayat durma noktasına geldi, termometre 47 dereceyi gösterdi
Diyarbakır/Mehmet Yasin Aslan - Son günlerin en sıcak günleri yaşanan Diyarbakır’da, termometre 47 dereceyi gösterdi. Sıcakların etkili olduğu kentte bazı vatandaşlar koronavirüs salgının da etkisiyle evlerine çekilirken, çocuklar Anzele Park’ının yolunu tuttu. Çocuklar burada kendilerini serin suya bıraktı, bazı vatandaşlarda gölgelik alanlar ve sur diplerine çekildi.

Sıcaklardan bunalıp Anzele Park’ının serin suyuna gelen Furkan Güneş, çok sıcak olduğunu, bunaldığını ve serinlemek için buraya geldiğini ifade etti. Güneş, “Korona aslında bir etki etmiyor. Buradaki akan su götürüyor” dedi.

58 yaşındaki vatandaş Mahmut Tokalı ise bu sıcakta pek gezilmemesi, fazla güneşe çıkılmaması gerektiğini söyledi. Gölgede kalmak gerektiğini aktaran Tokalı, “Yaşım 58, inanın ki diyebilirim böyle bir sıcaklığa ilk kez şahit oluyorum. Bu kahveye geliyorum, burada ağaç olduğu için hep serindir” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın