TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Diyarbakır'da oturma eylemi 10'uncu gününde

Diyarbakır HDP İl Binası önünde çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle oturma eylemi gerçekleştiren ailelerin bekleyişi sürüyor.
Diyarbakır'da oturma eylemi 10'uncu gününde
Kübra Yaşar - Diyarbakır HDP İl Binası önünde çocuklarının terör örgütü tarafından serbest bırakılması için eylem başlatan ailelerin bekleyişi devam ediyor.

Eylemin 10'uncu gününde bekleyen aile sayısı her geçen gün artarken, aileler çocuklarının bir an önce serbest bırakılması için çağrıda bulunuyor.

Eylemci babalardan Ömer Tokay oğlunun 14 yaşında dağa götürüldüğünü ifade ederek, 8 yıldır oğlundan hiçbir haber alamadığını söyledi.

Oğlunun teröristlerce alıkonulduğunu söyleyen Tokay, oğlunu her yerde aradığını ancak bir sonuca ulaşamadığını anlattı.

Tokay, "Çocuğumuzu getirin biz de bu eyleme son verelim." dedi.



Sanatçı Bora Gencer'den ailelere destek

Acılı ailelere destek vermek için Diyarbakır HDP İl Binası önüne gelen sanatçı Bora Gencer ailelerle yakından ilgilendi. Gencer, "Dünyada savaş güzel bir şey değil. Bizler huzur içinde olmak istiyoruz. Hiçbir şekilde kan görmek, kayıp görmek, ülkemizde böyle şeyler yaşansın istemiyoruz." dedi.
Video Diyarbakır'da oturma eylemi 10'uncu gününde Diyarbakır'da oturma eylemi 10'uncu gününde

Gencer sözlerini şöyle tamamladı;
"Atamızın ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği bu cennet vatanda kardeşçe yaşamalıyız. Bir an önce ailelerin evlatlarına kavuşmalarını ve bunu yapanların da kendilerine gelmelerini umuyorum."
Yorum Yazın