TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Doktorlar ölür dedi, o hayata yeniden tutundu

Beş yıl önce safra yolları kanserine yakalanan, üç çocuk annesi 55 yaşındaki Zilşan Kopanoğlu, doktorlar tarafından Çok bile yaşamış denilerek evine gönderildi.
Doktorlar ölür dedi, o hayata yeniden tutundu
Ozan Koltuk - Kopanoğlu’nun yakında öleceğini düşünen komşuları, eve yemek yapıp getirmeye başladı. Umudunu yitirmeyen Kopanoğlu, iki yıl önce Balıkesir’den İzmir’e giderek ameliyat oldu ve sağlığına kavuşarak tıp dünyasını yanılttı.

Balıkesir’de yaşayan üç çocuk annesi 55 yaşındaki Zilşan Kopanoğlu’na beş yıl önce safra yolları kanseri teşhisi konuldu. Doktorlara göre hastalık öyle ilerlemişti ki, artık yapacak bir şey yoktu. Hatta onlara göre “çok bile yaşamıştı.” Günden güne halsizleşen Kopanoğlu’nun, yakında öleceğini düşünen komşuları eve yemek yapıp getirmeye başladı. Tam "her şey bitti" derken çocuklarının İzmir’e getirdiği Kopanoğlu, iki yıl önce geçirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu. Aradan geçen iki yılda, oğlunu evlendirip bir de torun sahibi olan talihli kadın, “Yaşayacak günüm varmış. Sizi umutsuzluğa sevk edenlere inanmayın. Her zaman bir yol vardır” dedi. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ünal Aydın ise, “Safra yolları kanseri ilk ameliyatta temizlense bile tekrarlayabiliyor. Bu nedenle kontrol altında tutmak şart. Hastalıkla mücadele edip, pes etmemek gerekir” diye konuştu.

“KANSER MÜDAHALEYE RAĞMEN GERİLEMEDİ”
Karın ağrısı şikayetiyle beş yıl önce hastaneye giden Zilşan Kopanoğlu’na safra yollarında taş olduğu söylendi. Yapılan taramada ise safra kanallarında tümöre (klatskin tümörü) rastlanan Kopanoğlu hemen ameliyata alındı. Safra yollarında taş ve tümör temizlenen Kopanoğlu, hayatına kaldığı yerden devam ederken, kötü haber üç yıl sonra geldi. Mide bulantısı şikayetiyle yeniden hastaneye giden Kopanoğlu, kanserin yeniden baş gösterdiğini öğrendi. Kemoterapi alan Kopanoğlu’ndaki kanserin tüm müdahaleye rağmen gerilemediği görüldü.

KOMŞULARI ÖLECEK DİYE YEMEK GETİRDİ
Sağlığına kavuşturmak için aile üyelerinin seferber olduğu Zilşan Kopanoğlu, farklı şehirlerde çok sayıda doktor tarafından muayene edildi. Sonuç ise aynıydı. Doktorlar, yapılacak bir şey kalmadığını söylerken, “Çok bile yaşamış” diyerek talihsiz kadını evine gönderdi. Günden güne sararan, elini kaldıracak gücü yitiren Kopanoğlu, cerrahi müdahale şansı olmadığı söylenince çaresiz ölümü beklemeye başladı. Hatta durumu o kadar kötüleşti ki, komşuları cenaze evi gözüyle baktıkları, kısa sürede 40 kiloya yakın zayıflayan Kopanoğlu’nun evine yemek yapıp getirmeye başladı.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU
İnternetten yaptığı araştırmada Genel Cerrah Prof. Dr. Ünal Aydın’a ulaşan Kopanoğlu’nun, safra kanallarında daralma olduğu, safra yollarında ise çok sayıda tümör olduğu tespit edildi. Hemen ameliyata alınan Kopanoğlu’na bağırsaklarından yeni bir safra yolu yapıldı ve tümörler temizlendi. Aradan geçen iki yılda yeniden kilo alan, oğlunu evlendirip bir de torun sahibi olan Kopanoğlu, “Daha yaşayacak günüm varmış. Ben, benim gibi hastaların asla pes etmemesini istiyorum. Her zaman yapılacak bir şey vardır. İyi araştırsınlar. Ben ölümü beklerken tekrar yaşama döndüm” ifadelerini kullandı.

"AMELİYAT ŞANSI VERİLMELİ"
Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ünal Aydın ise, safra yolu kanserinin çok tehlikeli bir kanser türü olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu tür hastalarda ameliyat şansı vermek çok önemli. Çünkü pek çok safra yolları kanserinde ilk ameliyattan sonra hastalık tekrarlayabiliyor. Zamanında önlem alınmazsa hastayı ölüme götürebiliyor. Hatta bazen tümör dahi olmasa safra yollarındaki darlıklar bile hastanın yaşam şansını elinden almaya yetiyor. Bu nedenle sarılıkla birlikte baş gösteren kaşıntı, mide bulantısı, ateş ve halsizlik gibi belirtilere karşı çok duyarlı olmak gerekiyor. Zilşan Hanım örneğinde olduğu gibi, pek çok hastanın yaşama tekrar tutunması mümkün olabiliyor. Bu nedenle hastalar hastalıklarına karşı duyarlı ve uyanık olmalı."
Yorum Yazın