TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Doktorlardan Müge Anlı'ya sert tepki!

ATV'de yayınlanan televizyon programında doktorlar ile ilgili söylediği sözler ile sosyal medyada gündem olan Müge Anlı'ya doktorlardan sert tepki geldi.
Doktorlardan Müge Anlı'ya sert tepki!
Intern doktorların yaptığı açıklamada; ''En çok desteğe ve anlayışa ihtiyacımız olan şu günlerde halkımız tarafından sevilerek izlenen ve ciddiye alınan bir programda, sağlık çalışanlarına alenen şiddete teşvik, hedef gösterme, karantina kurallarına uymamaya teşvik, bir meslek grubunu aşağılama; bu suçları medya aracılığıyla gerçekleştirme kabul edilemez.''

Yapılan açıklamada; ''İlgili programda sunucu Müge Anlı, sağlık sisteminin olağanüstü süreçlerden geçtiği bu salgın döneminde halkı doktorlara ve sağlık sistemine karşı alenen kışkırtmıştır. Acil servis hekimlerinden arabada iğne yapılması talebi kabul edilmedi diye kin ve nefret kusmuştur ve alenen doktora beddua etmiştir. Böyle hassas bir dönemde bu tutum kabul edilemez. Gereğinin yapılması, programın yayından kaldırılması ve gerekli cezaların uygulanmasını talep ediyoruz.'' denildi.

Ne olmuştu ?
Türkiye koronavirüsle mücadele ederken, sağlık çalışanları gece gündüz demeden çalışıyor. Müge Anlı'nın ise canlı yayında doktorlar hakkındaki sözleri sosyal medyada gündem oldu. Migren hastalığı olduğunu söyleyen ve sürekli acile gittiğini belirten Müge Anlı, koronavirüs bulaşabilir endişesiyle hastanede değil de arabada iğne olmak istediğini fakat doktorların bunu tedbiren kabul etmediğini anlattı.

''Sonra diyorlar ki doktorlara iyi davranın''
İğne yaptıramadığını belirten Müge Anlı doktorların tavırlarından memnun olmadığını "Sonra diyorlar ki doktorlara iyi davranın" ifadelerini kullandı. Anlı devamında arabada migren iğne olmasını kabul etmeyen doktor için "İnşallah sen de birgün böyle bir migren ağrısı çekersin ve aynı tavırla karşılaşırsın" dediğini anlattı.

Sosyal medyadan tepki yağdı
Sosyal medya kullanıcıları ve sağlıkçılar ise bu sözlerin ardından sosyal medyada kampanya başlattı. İçinde bulunan zorlu dönemde sağlık çalışanlarına karşı kin ve nefret oluşturmakla suçlanan Anlı'ya ağır eleştiriler yöneltildi. Binlerce sosyal medya kullanıcısının 'mügeanlıözürdile' hashtagi ile attığı tweetler sonrası konu trend topic listesinde bir numaraya kadar da yükseldi.
Yorum Yazın