TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Döner parası ararken zengin olduğunu öğrendi

Artvin’de yerel gazetecilik yapan Mehmet Cihan, bir buçuk ay sonra aldığı bilete büyük ikramiye çıktığını öğrendi. Öğrenir öğrenmez büyük şaşkınlık yaşayan Cihan, "Hiç tanımadıklarım bile artık arıyor"dedi.
Döner parası ararken zengin olduğunu öğrendi
İHA - Artvin’de yerel gazetecilik yapan Mehmet Cihan, 9 Eylül’de Milli Piyango Bileti aldı. Aynı gün yapılan çekilişte 2,5 milyonluk büyük ikramiye aldığı çeyrek bilete çıktı.

Toplam 625 bin TL ödül kazanan Cihan, kazandığından habersiz bileti cebine koydu. Yaklaşıp bir buçuk ay sonra aynı zamanda bilet satılan büfeye giden Mehmet Cihan, döner istedi. Cebindeki 20 TL’yi çıkararak hesabı ödeyen Cihan’a büfe sahibi bozuk olup olmadığını sordu. Bozuk para olmadığını söyleyen Cihan, bileti uzatarak amorti çıkmış olabileceğini bununla hesabı ödeyebileceğini söyledi. Büfe sahibi ise biletin numarasını kontrol edince şaşırtan gerçeği ortaya çıkardı. Büfe sahibi Mehmet Cihan’a 625 bin TL’lik büyük ikramiyenin kendisine çıktığın söyledi. Büyük şaşkınlık yaşayan Mehmet Cihan ise, bileti noterde onaylatmak için yeteri parası olmadığı için büfe sahibinden borç aldı. Büyük ikramiye çıkma anını anlatan Mehmet Cihan, "Döner almaya gittim. Bozuk paramız yok dedi. Bilete bakın dedim. Kadının oğlu baktı. Bana "Artık çalışmana gerek yok" dedi. Tasdik için param yoktu büfe sahibinden noterden tasdik için borç aldım. Büfe sahibine teşekkür ediyorum. Daha sonra Ankara’ya gidip işlemleri tamamladım. Bileti 9 Eylül’de almıştım. Tam bir buçuk ay sonrası tesadüf sonucu büyük ikramiye çıktığını öğrendim"dedi. İkramiye çıkınca kendisini çok arayan olduğunu söyleyen Mehmet Cihan, "Çok aradılar. Hiç tanımadığım bir bayan bile aradı. Para isteyen oluyor. Bize ne vereceksin diyorlar. Yemek ısmarlamayı teklif ediyorum. Yemekle mi kandıracaksın bizi diyorlar"dedi. Gelecek planlarını da anlatan Mehmet Cihan, "Artvin’e gideceğim. Kendime ve abime ev alacağım.Para kolay gelmiyor. Panelvan alıp gazetemi dağıtacağım" dedi.
Yorum Yazın