TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Dünyanın baharattan yapılan en büyük Türk bayrağı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, dünyanın baharattan yapılan en büyük Türk bayrağı için 2 ton kırmızı pul biber harcandı.
Dünyanın baharattan yapılan en büyük Türk bayrağı
MUĞLA /İHA - Güney Ege Aşçılar Derneği (GEMAD), 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk’ün anısına, dünyanın baharattan imal edilmiş en büyük Türk bayrağını yaparak bir rekora imza attı. İlçenin Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 40 aşçı ile Muğla Üniversitesi Marmaris Yüksek Okulu Aşçılık bölümünden 20 öğrenci görev aldı. Meydanda hazırlanan 220 metrekarelik boş alana kamyonetlerle getirilen pul biberler serildi. Marmaris’in hünerli aşçıları alana dökülen pul biberleri elleriyle işleyerek, dünyanın baharattan yapılmış en büyük Türk bayrağını oluşturdu. Bayrak için 2 ton pul biber, 300 kilo Hindistan cevizi ve tuz kullanıldı.

GEMAD Başkanı Yaşar Bayar yaptığı açıklamada, şimdiye kadar sadece Çin’de 175 metrekare büyüklüğünde baharatla yapılan bir bayrak olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:
"Atamızın 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkması dolayısıyla milli değerlerimize sahip çıkmak adına dünyanın en büyük baharattan yapılma Türk bayrağını yapmaya karar verdik. Bunu ilk defa Çin denedi ve 175 metrekare yaptı. Biz daha büyüğüne yaparak hem rekor kırdık hem de Türk bayrağını Atamıza ve Türk milletine armağan ettik."
Öte yandan, baharattan Türk bayrağının yapımı ilçede tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekti.
Yorum Yazın