TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Dünyanın ünlü şefleri Antalya'da buluşacak

25-28 Şubat 2015 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlenecek 22. Anfaş Food Product Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı kapsamında Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) işbirliği ile 1.Uluslararası TAFED Aşçılar Şampiyonası düzenlenecek.
Dünyanın ünlü şefleri Antalya'da buluşacak
ANTALYA / İHA - Ülkelerin aşçı milli takımlarının katılacağı şampiyonanın, 1928 yılında Paris’te kurulan ve dünyada 100 resmi şef birliği ile 10 milyon profesyonel şefin üyesi olduğu Dünya Şefler Birliği’nin (WACS) işbirliği ile Türkiye’de ilk kez düzenleneceği belirtildi.

Şampiyonanın detayları Antalya Expo Center’da Anfaş Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer ve TAFED Başkanı Zeki Açıköz’ün başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

GASTRONOMİ TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK
TAFED Başkanı Zeki Açıköz, yaptığı konuşmada, "22’nci yıldır düzenlenmekte olan Anfaş Food Product Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı’na büyük önem veriyoruz. Uzun yıllardır Türk gıda sektörünün gelişimi ve uluslararası platformda tanınmasında çok büyük katkı sağlayan fuar esnasında gerçek anlamda uluslararası ve 7 ülke milli takımlarının katılımının kesinleştiği şampiyonayı düzenleyeceğiz. Dünya mutfağının devleri fuarı ziyaret edecek ve aynı zamanda şampiyonada milli takımları ile yarışacaklar. Bu yarışmanın Türk gastronomi turizmine büyük katkı sağlayacağı inancındayım. Mesleklerinde bir numara olan şefler şampiyona esnasında Türk yemeklerini de öğrenip kendi ülkelerinde tanıtımını yapacaklar" dedi.

GEÇEN YIL 40 ÜLKEDEN 45 BİN ZİYARETÇİ GEZDİ
Anfaş Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı ise, Server Seçer Anfaş Food Product Fuarı’nda ülkelerin en başarılı şeflerinden kurulu milli takımlarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını belirterek şunları kaydetti:
"Türkiye’nin büyük otel ve restoranlarının şefleri de burada olacaklar. Fuar alanımızda 5000 metrekarelik bir alanda WACS standartlarında bir yarışma alanı dizayn ediyoruz. Tribünler ve teknolojik mutfaklar kurulacak. Dünya turizm pastasından payını arttırmak isteyen ülkelerin turistik özelliklerine mutlaka kültürel özelliklerini ve gastronomi kültürlerini de ön plana çıkartmaları ihtiyacındayız. Anfaş Food Product Fuarı geçen sene yaklaşık 40 ülkeden 45 binin üzerinde uluslararası ziyaretçi tarafından gezildi. Katılımcı firmalar ve ziyaretçiler Türkiye’nin her yerinden ve dünyadan profesyonel şeflerle tanışma ve ürünlerini tanıtma şansına sahip olacaklar."
Yorum Yazın