• Genel

Duyarlı minikler Yeşilay Haftası'nı kutladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi'nde öğrenim gören öğrenciler, Yeşilay Haftası'nda büyükleri bağımlılık konusunda uyardı.
Duyarlı minikler Yeşilay Haftası'nı kutladı
Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında (sigara, uyuşturucu vb) bağımlılığın zararlarıyla ilgili duyarlılığı artırmak için kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Bilgi Evi, öğrencilere yönelik etkinlik düzenledi. Eğitmenler, Yeşilay Haftası’nda öğrencilere bağımlılık oluşturan alkol, sigara vb. ürünlerin insan sağlığına zararlarını yaptıkları sunumla aktardı. Yeşilay kurumunun hizmetlerinin de anlatıldığı kutlamada öğrenciler, hazırladıkları şiir ve kompozisyonları okudu.

Çocuklar bağımlılığın zararlarına dikkat çekti
Bilgi Evi’nin 2 şubesinde aynı anda ve eş zamanlı yapılan kutlamada çocuklar, “Yaşamayı Seç”, “Bağımlı Olma Özgür Ol”, “Sağlıklı Gelecek Yeteneğinle Şekillenecek” ve “Sağlıklı Bir Hayat Sizin Elinizde” yazılı afişler hazırlayarak bağımlılık konusunda yetişkinleri uyardı.

Çok sayıda öğrencinin katılım gösterdiği kutlamada Bilgi Evi idaresi, çocuklara şapka, anahtarlık, rozet, ve üzerinde Yeşilay Haftası’nı simgeleyen bileklikler armağan etti. Etkinlik, pandemi dolayısıyla maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek düzenlendi.
dini sohbet
Yorum Yazın