TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'den 'not' öz eleştirisi

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, her ay yaptıkları ya da yapamadıkları ile ilgili öz eleştiri yaptığını belirterek, Ben her ay kendime not veriyorum.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'den 'not' öz eleştirisi
Sultan Gedik - EDİRNE (İHA) -  Şu ana kadar da 7’yi geçemedim. Bazı aylar 5, bazı aylar 4 olarak kendime not verdim dedi.

Edirne’de, Büyük Sinagog açılışı öncesi sert açıklamaları, kent genelinde tuz ve şeker kullanımını kısıtlaması ve kent genelinde başıboş halde dolaşan atlar için 5 bin TL maaşlı at çobanı çözümü gibi haberlerle ülke gündemine gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kendisi ve yaptıkları ile ilgili öz eleştiri yaptığını söyledi. Vali Şahin, kendisine her ay 10 üzerinden not verdiğini dile getirerek, "Şu ana kadar da 7’yi geçemedim. Bazı aylar 5, bazı aylar 4 olarak kendime not verdim" dedi.

VALİ ŞAHİN’DEN 'KIRKPINAR' ÖZ ELEŞTİRİSİ
Edirne Valiliği toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bu yıl 654'üncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Vali Dursun Ali Şahin olarak hiçbir şey katamamanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Vali Şahin, "Dursun Ali Şahin de dahil, geçen sene ne yapılmış, önce ki sene ne yapılmış. Bunu sürdürdük, devam ettirdik" diyerek öz eleştiri yapan Vali Şahin, "Hiçbir şey katmak istemedik. Ama katılması lazımdı" ifadelerini kullandı.

"KIRKPINAR’I ULUSLARARASI VİZYONA TAŞIMAK GEREKİR”
Vali Şahin, gelecek yıl 655'incisi yapılması planlanan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin organizasyonunu uluslararası vizyona taşınması gerektiğine değinerek, "Ben her zaman ifade ediyorum, bugünümüz dünden ileri olacak, yarınımız da bugünden ileri olacak. Kırkpınar'ı inşallah uluslararası bazda özellikle doğu Avrupa ülkeleri olarak nitelendirilen Balkan ülkelerinin başbakanlarını, cumhurbaşkanlarını ve sporla ilgili bakanlıklarını bu güreşe davet etmek, uluslararası güreşçileri de yağlı güreşe katmak gerekir. Bu büyük bir eksikliktir. Bu eksikliği Dursun Ali Şahin de devam ettirdi. O da iyi bir not almadı tabii ki. Onu da söyleyeyim" dedi.

Herkesin kendine not vermesi gerektiğini dile getiren Vali Şahin, "Ben her ay kendime not veriyorum. Şu ana kadar 7’yi geçemedim. Bazı aylar 5, bazı aylar 4 olarak not verdim kendime. Her ay not defterim vardır. Kendime neyi gerçekleştirdim, neyi gerçekleştiremedim aslında ben değil herkesin yapması lazım. Kendisine not vermesi, kendisini yargılaması en güzel olan bir şeydir. Kişinin kendini yargılaması kadar güzel bir şey yoktur. Hatalarıyla, kusurlarıyla, her insanın hatası kusurları vardır. Eksik olan tarafı tamamlamak lazım. Bu sosyolojide de psikolojide de aynıdır, bilimde de aynıdır" ifadelerini kullandı.

"UNESCO SAYESİNDE GÖZÜ ÇEKİK İNSANLAR SELİMİYE’Yİ ZİYARET EDİYOR"
Selimiye’nin UNESCO kapsamına alınmasının kenti turizm açısından büyük bir değişime götürdüğünü söyleyen Vali Şahin, "Farkındaysanız, artık gözü çekik insanların da ziyaret ettiğini, Selimiye’yi gördükçe biz diyoruz ki 'Bu UNESCO kapsamına alınmasının bir sonucu.' Yine Kırkpınar, şimdi ulusal bazda devam ediyor ama seneye uluslararası bazda yapılacak. Seneye Kırkpınar’a başbakanların, cumhurbaşkanlarının davet edildiği bir güreş vizyonuna kavuşturmamız lazım. Biz hep böyle, Dursun Ali Şahin de dahil, geçen sene ne yapılmış, önce ki sene ne yapılmış. Bunu sürdürdük, devam ettirdik. Hiçbir şey katmak istemedik. Ama katılması lazımdı" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın