TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.18
  • Altın 2243.673
  • BIST 100 8792.15
  • Genel

Edirne’de 50 mahkum Selimiye Camii meydan kazısında görev yapıyor

Edirne Valiliği ve Edirne Tarım Açık Cezaevi Müdürlüğü arasındaki Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında, 50 mahkum Selimiye Camii Meydanı Yemiş Kapanı Hanı Kurtarma kazısında görev yapıyor.
Edirne’de 50 mahkum Selimiye Camii meydan kazısında görev yapıyor
Sultan Gedik - EDİRNE / İHA - Osmanlı döneminde meyve-sebze hali olarak kullanılan ve Selimiye Camii meydanında bulunan Yemiş Kapanı Hanı kurtarma kazısında 50 mahkum kazı çalışmalarında görev yapıyor. Mahkumlar, Edirne Valiliği ve Edirne Tarım Açık Cezaevi Müdürlüğü arasındaki ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ kapsamında, kazı alanında görevli arkeolog ve sanat tarihçilerine yardım ediyor.

VALİ ŞAHİN: “BU İNSANLARI TOPLUMA KAZANDIRMAMIZ LAZIM”
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, proje kapsamında mahkumların topluma kazandırıldığını belirterek, “Mahkumlar Selimiye Camii'nin önündeki tarihi alanın gün yüzüne çıkartılması için çalışıyor. Bu öneri benden geldi. Birincisi mahkumların sigortası çok cüzi bir miktara gelerek ödenecek, ikincisiyse topluma kazandırma yönünden faydası olacak. İşsizliğin yoğun olduğu bir dönemde mahkumların çalıştırılmasını bazıları kınayabilir ama bu insanları da topluma kazandırmamız lazım. 50 mahkum bir buçuk ay süresince burada çalışarak kendileri de sosyal kazanç sağlamış olacak” dedi.

Mahkumların çalıştığı sırada sosyal yönden tüm ihtiyaçlarının karşılandığını aktaran Şahin, “Bu bakımdan ben mutluyum. Bu insanları çalıştırmak yarar getirecektir. Gönüllü mahkumların benzer işlerde çalıştırılmasını da tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Selimiye Camii meydanında bulunan Yemiş Kapanı Hanı Kurtarma Kazısı çalışmalarının yaklaşık 1 yıl süreli devam edeceği öğrenildi.
Yorum Yazın