TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Elektrik kesintisi mucit yaptı

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri bir vatandaşı mucit yaptı. Mustafa Bulut adlı vatandaş, kurduğu sistemle evinin tüm elektrik ihtiyacını karşılıyor.
Elektrik kesintisi mucit yaptı
Ali Sürüm - TUNCELİ / İHA - Tunceli’nin Pülümür ilçesi Çakırkaya köyünde yaşayan Mustafa Bulut (38) isimli vatandaş, elektriğe olan merakı ve kış mevsiminde sık sık yaşanan elektrik kesintisi kendi elektrik sistemini kurdu.

İlkokul mezunu olan ve akü dışında güneş, rüzgar, yakıt gibi enerjilerin hiçbirini kullanmadan evinin tüm elektrik ihtiyacını karşılayan Bulut, tahta bir sandığın içine yerleştirdiği sistemi sır gibi saklıyor. Sistem için patent başvurusunda bulunacağını belirten Bulut, sistemin çalışmasını projesine destek olacak kişi ya da kurumlarla paylaşabileceğini söyledi.

“10 YILDIR SİSTEM ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUM”
10 yıldır sistem üzerinde çalıştığını anlatan Bulut, “Çocukluğumdan beri elektriğe meraklıydım. Kışın sürekli elektrik kesintileri olması da böyle alternatif enerjiyi düşünmemi sağladı. Şu anda kendi ev elektriğimi karşılayabiliyorum. Doğaya hiçbir zararı yok. Kendi kendine çalışan sessiz bir sistem” dedi.

Amacının sistemi daha da geliştirip çok sayıda insanın faydalanmasını sağlamak olduğuna dikkat çeken Bulut, “Bu sistem özellikle kışın enerjisiz kalan insanlar için kullanılabilir. Soğuk hava depolarındaki iş makineleri sürekli şarj değiştirdikleri için bu sorunu ortadan kaldıracak. Ekonomiye büyük katkı sağlayacak. Günümüzde akülü araçlar boy göstermeye başladı. Bu sistem sayesinde şarj bitti derdi olmayacak ve araçlar sürekli yollarına devam edebilecek” diye konuştu.
Evi için ürettiği sistemi 3 bin liraya mal ettiğini anlatan Bulut, sistemin daha da geliştirilmesi için 7 ile 15 bin TL’ye ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.
Yorum Yazın