TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.101
  • Altın 2278.573
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Emekliler önce şaşırdı, sonra şaşırttı

Tokat’ta emekliler haftası dolayısı ile düzenlenen etkinlikte birçok fotoğrafçıyı biranda karşısında gören emekliler önce şaşırdı, sonra evlilik beklentileri ile şaşırttı.
Emekliler önce şaşırdı, sonra şaşırttı
İHA - Tokat’ta Emekliler Haftası dolayısı ile Fotoğraf Sanatçıları Derneği (TOFSAD) tarafından düzenlenen etkinlikte Hüdayi Sayıbaş Yeraltı Çarşısı üzeri ve yakınlarındaki parklarda iftar saatini bekleyen emeklilere sürpriz yapıldı.

Dernek üyeleri fotoğraf makineleri ile biranda yaşlıların etrafını sararak fotoğrafladı. Bir anda birçok fotoğrafçıyı etrafında gören emekliler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Emekliler Haftası’nın kutlanmasından dolayı mutlu olan emeklilere gül takdim edildi. 71 yaşındaki emekli Mehmet Tokatlı, “Siz uyanık insanlasınız beni evlendirin” şeklindeki sözleri ile dikkat çekti. 

86 yaşındaki Halil Türk de fotoğrafçılara verdiği pozlarla etkinliğe renk katarken kendine hayat arkadaşı aradığını söyledi. Fotoğrafçılarla neşeli geçen bir diyaloga giren Türk, “Emekliler ne ister?” sorusuna, “Bir avrat istiyorum avrat. Namazlı abdestli, bana bir şenlik lazım. Ekmeğim aşım, evim, bahçem, arabam, maaşım her şeyim var. Ben arkadaş istiyorum. Kadınlar varmıyor, evlenemiyorum” diye cevap verdi. 

TOFSAD Başkanı Mustafa Kılıç ise Türkiye’deki emekli insanların da yabancılar gibi ellerine fotoğraf makinelerini alarak dünyanın güzelliklerini gezip görmesi ve hayatla barışık olmasını istediklerini kaydetti.

İftar saatini parklarda bekleyen emeklilerle farklı bir zaman geçirip sorunlarını dinlemek adına böyle bir etkinlik yaptıklarını ifade eden Kılıç, ayrıca eski Tokat, eski Ramazanlarla ilgili emeklilerle sohbet ederek fotoğraflarını çektiklerini dile getirdi. 

TOFSAD Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Üzümcü, Sefa Genç ve Fatma Esin Tuna’nın da katıldığı etkinlikte çekilen fotoğrafların sergileneceği bildirildi. 
Yorum Yazın