TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

'En çok çocukla mama toplama' rekoru kırıldı

Doğa Koleji öğrencilerinin hayvan haklarına dikkat çekmek için düzenlediği etkinlikte yüzlerce kilo kedi ve köpek maması toplandı.
'En çok çocukla mama toplama' rekoru kırıldı

Doğa Koleji öğrencilerinin hayvan haklarına dikkat çekmek için düzenlediği etkinliğin ikinci ayağı, bugün İçerenköy Carrefour’da düzenlendi. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri kedi ve köpek mamalarını, barınaklardaki hayvanlara verilmek üzere, İçerenköy Carrefour rekor alanındaki kedi ve köpek mama kumbaralarına attı. Yaklaşık 8 yüz çocuğun katıldığı rekor denemesinde etkinlik boyunca yüzlerce kilo kedi ve köpek maması toplandı. Çocukların topladığı mamalar, Gazeteci-Sunucu Ömür Gedik, HAÇİKO (Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği) yetkilileri ve Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki “Rekor Tescil ve Hakem Heyeti” tarafından tescil edildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, her canlının yaşama hakkının olduğuna değinerek, “Güzel bir olay için buradayız kutlarım. Hayat onlarla anlamlı. Lütfen onlara sahip çıkın. Eğer İstanbul’a veba hastalığı gelmediyse, sokak kedilerinin sayesindedir. Unutmayın. Onlar da sizin söylediklerinizi anlarlar. Onun için çok güzel bir iş için buradasınız. Hepinizi kutlarım. Kendinizi alkışlayın. Bu hafta daha birçok rekorumuz var değişik yerlerde, onun için mutluyum böyle bir şeyi başlattığımız için” dedi.

“ÇOCUKLAR BU KONUDA BİZDEN DAHA BİLİNÇLİ”
Hayvan severliğiyle tanınan Ömür Gedik etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu mücadelemizde çocuklar çok önemli yeri tutuyor hepimizin geleceği ve geleceğimiz onlarla şekillenecek ama özellikle hayvan sevgisinin çocukken aşılanması insanlara çok önemli. Bu anlamda böyle bir rekorun kırılması sevindirici. Hayvan haklarının bu kadar ihlal edildiği bir ülkede. Çocuklar bizden çok daha bilinçliler aslında. Bu çok sevindirici, bunun böyle devam etmesini istiyoruz” dedi.

Bostancı Doğa Koleji Müdür Yardımcısı Baniye Kocaman, “Bugün Bostancı Doğa Koleji ve diğer kampüslerimizle beraber bir rekora gidiyoruz. Şu anda büyük bir rekor kıracağımızı düşünüyorum, çocuklarımız ve velilerimiz bu rekora çok güzel bir şekilde katılımda bulundular. Sınıflarımız yarış halindeler en çok mama toplayan sınıfımıza kupa verilecek. Toplanan bu mamalar hayvanları koruma derneğine verilecek” dedi.

Çocukların topladığı mamalar, HAÇİKO yetkililerine teslim edilerek, barınaklara gönderildi. Rekor denemesine katılan çocuklara, sokak hayvanlarının yaz sıcaklarında su içebilmesi için özel olarak hazırlanmış binlerce su kabı da dağıtıldı.

Yorum Yazın