TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Engelli küçük kızın hayalleri doktor olmak

Bedensel engelli 8 yaşındaki Hatime Çalışkan, Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmetiyle doktor olma hayalini gerçekleştirmek için çalışıyor.
Engelli küçük kızın hayalleri doktor olmak
Sultan Gedik - MALATYA / AA -  Malatya'da doğuştan gelen rahatsızlığı ve geçirdiği ameliyat sonucu bedensel engelli olan 8 yaşındaki Hatime Çalışkan, Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmetiyle doktor olma hayalini gerçekleştirmek için çalışıyor.

Aziz ve Nazife Çalışkan çiftinin 5 çocuğundan 4'üncüsü olan Hatime Çalışkan, ilkokul 2. sınıfa devam ediyor.

Bedensel engeli nedeniyle evde eğitim alan küçük kız, kendisi gibi akranlarına azmiyle örnek oluyor.

Tedavisi devam eden Hatime Çalışkan, örnek aldığı doktorlar gibi büyüyünce hastaları iyileştirmek istiyor.

Hatime Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumayı çok sevdiğini belirtti. Derslerine çok çalıştığını ifade eden Çalışkan, "Bütün derslerimi seviyorum. En çok matematiği seviyorum. Büyüyünce doktor olacağım. Çünkü hastaneye çok gittim. O nedenle doktor olmayı, insanları iyileştirmeyi çok istiyorum. Hastaneye gittiğimde doktorların yanına gidiyorum. Orada onlardan bilgi alıyorum. Onlara bakıyorum, biraz öğreniyorum" diye konuştu.

Küçük kızın annesi Nazife Çalışkan da doğuştan ayaklarında şekil bozukluğu ve kalça çıkıklığı gibi engelleri bulunan Hatime'nin sırtında bir kitleyle dünyaya geldiğini söyledi.

Kızlarının 12 ameliyat geçirdiğini belirten anne Çalışkan, Hatime'nin tedavisinin sürdüğünü ve devamlı doktor kontrolünde olduğunu kaydetti.

"Başarılı bir öğrenci"
Öğretmen Yıldız Şahin de Hatime'nin yaşıtlarının seviyesine uygun bir şekilde eğitimine devam ettiğini söyledi. Hatime'nin çok başarılı bir öğrenci olduğunu aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Dersleri çok iyi. Seviyemizde gidiyoruz, hatta ileri bile gidebiliyoruz. Derslerimizi ilkokul müfredatına göre işliyoruz. Normal plan dahilinde ilerliyoruz. Akademik dersler aynı şekilde ilerliyor. Serbest etkinliklerde satranç oynuyoruz. Oyun ve fiziki etkinliklerde farklı oyunlar oynuyoruz. Eski oyunları tanıtmaya çalışıyorum. Müzik dersinde melodika çalarak ilerliyoruz. Bütün derslerimizde dolu dolu, verimli bir şekilde ilerliyoruz. İngilizce, öğreniyoruz."
Yorum Yazın