TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Engelliler, engellere rağmen sandık başında

Diyarbakır’daki engelli vatandaşlar tüm engellere rağmen oy kullanmaya gitti. Yatağa bağımlı yaşayan 80 yaşındaki Azize Dizman, tekerlekli sandalyesiyle oyunu kullandı.
Engelliler, engellere rağmen sandık başında
DİYARBAKIR 7 İHA - Diyarbakır’daki evinde tek başına yaşayan Azize nine tekerlekli sandalye ile sandığa gitti. Diyarbakır’ın Koşuyolu semtinde bulunan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde oy kullanan Azize Nine’ye Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Diyarbakır Şubesi yardımcı oldu. Evinden alınarak oy kullanacağı okula götürülen Azize Nine, okulda engelli asansörünün olmaması sebebiyle tekerlekli sandalyeyle oy kullanacağı salona kadar taşındı.

"HEM BEN HEM DE BENİ TAŞIYANLAR ZORLANDI"
Azize Dizman, evinde tek başına yaşadığını, kendi imkanlarıyla tuttuğu bakıcısının akşama kadar kendisine eşlik ettiğini, akşamları yalnız kaldığını ve yaklaşık 5 yıldır yatalak olduğunu söyledi. Tekerlekli sandalyeyle oy kullanmakta zorluk çektiği gibi kendisine yardım etmek isteyen insanları da zorladığını belirten Azize Nine, bu konuda yardım istediklerini dile getirdi. Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Azize Nine, "Devletimiz milletimiz için hangisi hayırlı ise Allah onu nasip etsin. Allah bize barış nasip etsin. Hep kardeş gibi yaşayalım. Tekerlekli sandalye ile çok zorlandım, çocuklarda benimle zorlandı. Benim kimsem yok. Yalnız yaşıyorum evimde. 5 senedir yatalağım. İstiyorum ki devletimiz bana yardımcı olsun" dedi.

"HÜR İRADELERİYLE OY KULLANMAK İSTEYEN ENGELLİLERİMİZE YARDIMCI OLUYORUZ"
TSD Diyarbakır Şube Başkanı Mihdat Kavmaz, engelli vatandaşların oy kullanırken yaşadığı zorluklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Okullarda engelli rampası ve engelli asansörlerinin olmaması nedeni ile engellileri tekerlekli sandalyelerle oy kullanacakları salonlara kadar taşımak zorunda kaldıklarını belirten Kavmaz, hür iradeleriyle oy kullanmak isteyen engellilere bu konuda yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. Kavmaz, "TSD Diyarbakır Şubesi olarak 7 Haziran seçimlerinde oy kullanıyoruz ama ne yazık ki tüm okullarımızda engelli rampası ve engelli asansörü yok. Engellilerimizi okullara getirerek oy kullanmaları için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Zorlanarak da olsa 3-4 kişi tekerlekli sandalyeleri tutup oy kullanacakları sınıfa kadar taşımak zorundayız. Ve kimsesiz, tek başına yaşayan engelliler, kendi hür iradeleri ile oy kullanmak istiyorlarsa ve bunu kendi başlarına yapamıyorlarsa biz de kendi imkan ve yardımlarımızla onları okullara getirip oy kullanmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

TSD Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır’daki birçok okulda engellilerin oy kullanacakları salonlara taşınması için tekerlekli sandalyelerle bekliyor.
Yorum Yazın