TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Erdemli’de ’İşletmecilik ve Teknoloji Zirvesi’ başladı

Erdemli Belediyesi ile Mersin Üniversitesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen ’6. Geleneksel İşletmecilik ve Teknoloji Zirvesi’ başladı.
Erdemli’de ’İşletmecilik ve Teknoloji Zirvesi’ başladı
İHA - Üç gün sürecek zirvenin açılış programı, proje destekçilerinden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük’ün katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Programın açılışında konuşan Kaymakan Kula, yerli ve milli teknolojinin önemine vurgu yaparak, "Ülkelerin gelişip rekabet gücünün oluşması için hem ekonomik hem de teknolojik olarak gelişmesi gerekiyor. Gelecekte güçlü olmak için her türlü teknolojik donanıma sahip olmamız gerekiyor. Milli ve yerli yazılımı geliştiren ve yenilikler sunan öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise teknoloji anlamında dünyada baş döndürücü gelişmelerin yaşandığına dikkat çekerek, "Bu sürece ayak uyduramayan milletlerin, devletlerin, hatta kurumların yok olup gittiği malumunuz. Bizim de bu gelişmelerden kendimizi soyutlamamız asla mümkün değil. Ülkemiz gençlerinin ve çocuklarının imkan verildiğinde, fırsat tanındığında neler yapabileceğini girişteki sergide gördük. Ben ön açan uygulamalarından dolayı üniversite idarecilerimize ve akademisyenlerimize, desteklerinden dolayı Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Sizin ufkunuzla bu yüce millet, tarihte dün olduğu gibi bugünde o altın sayfalarda yerini alacak. El birliği ve gönül birliği ile çok çalışarak, bu asil milleti hak ettiği seviyeye ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın