TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Erzurum'da Ramazan öncesi şeker imalatçılarına baskın

Erzurum’da Ramazan ayı öncesinde Yakutiye Belediyesine bağlı kadın zabıta ekipleri tarafından kentte bulunan şeker imalatçılarına gıda ve temizlik denetimi yapıldı. Denetim sırasında bir işletme sahibi denetim yapan zabıta ekibine ve basın mensuplarına saldırdı.
Erzurum'da Ramazan öncesi şeker imalatçılarına baskın
ERZURUM / İHA - Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı denetim ekipleri, şehir merkezinde bulunan 10 şeker imalatçısına ruhsat ve genel temizlik denetimi yaptı. Denetim yapılan şekercilerin birçoğu ruhsatsız çalıştırılırken, bazı şekerciler de ise insan sağlığını ciddi boyutta tehdit eden manzaralarla karşılaşıldı.

Zabıta ekiplerinin denetimi sırasında göz göre göre temiz ortamda ve eldivensiz çalışan işçiler zabıta ekiplerinin uyarısına karşı aldırış etmeyerek hiç bir şey olmamış gibi işine devam etti. İşçiler eldivensiz olarak helvaları tartıp adeta sağlıksız bir ortamda üretim yapması ekiplerin gözünden kaçmadı. Denetim sırasında zabıta ekiplerini karşılarında gören iş yeri sahipleri ve ustalar şaşkına döndü. Hijyen açısında uygun olmayan, insan sağlığı tehdit edici bir ortamda üretim yapan bir şeker imalatçısında denetim yapan kadın zabıta ekiplerine ve görüntü alan basın mensupları, iş yeri sahibi tarafından saldırıya uğradı. Yakutiye Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda denetim yapılan ve insan sağlığını tehdit eden 10 iş yerine para cezası uygulandı.
Yorum Yazın