• Genel

Eski Meclis Başkanı Kemal Güven son yolculuğuna uğurlandı

Başkent'teki bir hastanede tedavi gördüğü sırada vefat eden Eski Meclis Başkanı Kemal Güven, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Eski Meclis Başkanı Kemal Güven son yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir tedavi gördüğü Ankara'daki bir hastanede 92 yaşında hayata gözlerini yuman Eski Meclis Başkanı Kemal Güven için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze namazı kılındı. Eski Meclis Başkanı Güven'in eşi İlhan Güven başta olmak üzere Güven ailesinin diğer fertleri, cenaze namazı öncesi tek tek taziyeleri kabul etti.

Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına Güven'in eşi İlhan ve oğlu Mehmet başta olmak üzere, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile çok sayıda milletvekili katıldı. Namazın ardından cenaze aracına taşınan Güven'in naaşı, Devlet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kemal Güven, 12 Mart darbesinden sonra Türkiye'nin büyük ekonomik, siyasi ve sosyal zorluklarla karşı karşıya kaldığı yıllarda TBMM Başkanlığı görevini 4 yıl yürütmüştü. Güven, Türkiye'de 12 Mart darbesi sonrasında başgösteren petrol krizi, Kıbrıs Barış Harekatı, iç terör ve siyasi istikrarsızlık gibi sorunların en yoğun yaşandığı dönem olan 1973-1977 yılları arasında Meclis Başkanlığı yapmıştı.

Yorum Yazın