TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürü Akyıldız’dan ‘Türkiye’deki Göç Yönetimi ve Uyum Süreci’ semineri

Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği (EsAzDer)’nde ‘Türkiye’deki Göç Yönetimi ve Uyum Süreci’ konulu bir seminer verdi.
Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürü Akyıldız’dan ‘Türkiye’deki Göç Yönetimi ve Uyum Süreci’ semineri
Eskişehir’deki üniversitelerde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler ve davetlilerin katıldığı seminer öncesi konuşan Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, ‘’20 Kasım 1991 tarihinde Azerbaycan’ın tarihi toprakları Karabağ’ın Karakend köyü yakınlarında Ermeniler tarafından düşürülen helikopterde, hayatını kaybeden devlet büyüklerini’’ rahmetle andı. Akabinde Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız, ‘Türkiye’deki Göç Yönetimi ve Uyum Süreci’ konulu seminer sunumuna başlamadan önce, Türkiye Azerbaycan ilişkileri üzerine önemli noktalara değindi ve her iki ülkenin son dönemde yaptıkları çalışmalarda ve dış politikalarında, bir millet iki devlet anlayışının her zaman ön planda tutulduğunu ifade etti. Türkiye’ye son dönemde yaşanan göç dalgası hakkında geniş bir sunum yapan Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız, devlet politikasında hassas ve önemli noktalardan bahsetti. Akyıldız, özellikle doğru bilinen yanlışlardan bahsederek; Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli, Afgan, Iraklı mültecilerin ve geçici koruma kapsamında olanların zor şartlar altında geçinmeye çalıştıklarını istatistiklerle anlattı. Ayrıca Akyıldız, Eskişehir’de gerçekleşen toplantı ve çalışmalardan bahsetti. Son dönemlerde Suriye ve Irak’ta yaşanan insanlık dramına ve çocuk ölümlerine dikkat çeken Akyıldız, Türkiye’nin başarılı göç yönetimi politikasının olduğunun altını çizdi.
Akyıldız, seminer toplantısı sonunda sorulan soruları cevapladı ve Azerbaycanlı soydaşlara Eskişehir İl Göç İdaresi olarak her zaman gerekli desteği vereceklerini söyledi.
Seminer toplantısı sonunda Dernek Başkanı Cavid Aydın, Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız’a, seminer sunumu nedeniyle teşekkür belgesi takdim etti.