TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Evlat nöbeti tutan baba: 'HDP olmazsa hiç bir çocuk dağa gitmez'

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır İl binası önündeki evlat nöbeti 1062. gününde devam ediyor.
Evlat nöbeti tutan baba: 'HDP olmazsa hiç bir çocuk dağa gitmez'
Mehmet Aslan - Diyarbakır HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan anne ve babalar 1062 gündür eylemlerine devam ediyor. Bugüne kadar eyleme toplam 303 aile katıldı, 37 çocuk teslim oldu.

Eyleme  Diyarbakır'dan katılan Celil Begdas "Benim  oğlum Yusuf 2019 5 Mayıs'ta HDP İl Binasına getirdiler bir daha haber alamadık. Bunlar diyorlar biz kürtleri savunuyoruz. Bize 3 yıldır bu kapıda hiç bir milletvekili gelip bize cevap vermedi. Ben buradan oğluma sesleniyorum siz orada perişansınız bunlar burada bize saldırıyor. Oğlum Yusuf'u il binasına getirdiler biz burada beklerken onlar arka kapıdan oğlumu alıp götürdüler. Şimdi de kapatıp gitmişler niye suçludurlar oğlumun montu ve kimliği burada çıktı. HDP olmazsa hiç bir çocuk dağa gitmez. Bakin siyasi partilerin bir tane kapısı olur bakin size arka kapıyı göstereyim. Ben oğlumun burada olduğunu öğrendim gece beklerken bizim arka kapıdan haberimiz yoktu benim çocuğumu bu arka kapıdan çıkarıp götürdüler burası kandil kapısıdır ön kapı meclis kapısı arka kapı kandil kapısı çocuklarımızı buradan alıp götürüyorlar Ben buradan tüm kamuoyuna ve dünyaya sesleniyorum HDP siyaset yapmıyor HDP çocukları alıp dağa götürüyor" dedi.
Yorum Yazın