TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

EXPO 2016'dan çocuklara toprağı sevdirecek proje

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Buğday Derneği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ortaklığında projelendirdiği, Doğa ve Çocuk Atölyesi'nde ilk eğitim otistik çocukların eğitim gördüğü Hatice-Ramazan Savaş Özel Uygulama Okulu'nda verildi. 'Özel' çocuklar, toplu tohum yapıp, özel hazırlanan bahçeye sebze ve bitki ekti.
EXPO 2016'dan çocuklara toprağı sevdirecek proje
Fatma Güler - 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 23 Nisan'da kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya Ajansı, çocuklara toprağı sevdirmek ve teşvik etmek amacıyla, "Doğa ve Çocuk Atölyesi" projesini start verdi. Buğday Derneği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğindeki projede ilk eğitim, otistik çocuklara eğitim verilen Hatice- Ramazan Savaş Özel Uygulama Okulu'nda yapıldı.

Buğday Derneği Koordinasyon Kurulu üyesi ve Kent Bahçeciliği eğitmeni Mehmet Gürmen, özel çocuklara toplu tohum yapma yöntemini öğretip, toprağa sebze ve bitki dikimini öğretti. Özel önlükler takan ve yaşları 8 ile 20 arasında değişen 15 öğrenci, sebze dikti. Öğrenci velileri de çocuklarını hayranlıkla izledi.

EĞİTİMİN İLK YILLARINDA ÖNEMLİ
3 sebze yatağına, atalık tohum diktiklerini söyleyen Buğday Derneği Koordinasyon Kurulu üyesi ve Kent Bahçeciliği eğitmeni Mehmet Gürmen, "Sakız kabağı, pembe domates ve ay çiçeği ile mısır diktik. Sebzeleri yedikten sonra tekrar dikebilecekler. Burada özel eğitime ihtiyacı olan bireylerle toprağa dokunmaya çalıştık. Çocukların gözündeki ışıltıyı farkettim. Bu tip eğitimler, eğitimin ilk yıllarında çocuklara verilmesi çok önemli" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Selma Göçmen de, toprağın çocuklardaki negatif enerjiyi aldığını çok iyi bildiğini vurgulayıp, "EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın bizi okulumuzu projeye dahil etmesi bizim için çok iyi oldu, çocukların diktikleri birşeyin canlanması ve ürünü yiyebilmesi çok daha güzel" şeklinde duygularını dile getirdi.

Hatice- Ramazan Savaş Özel Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Günseli Güner de, 'Doğa ve Çocuk Atölyesi" etkinliğinin kendileri için keyifli geçtiğini söylerken, "Özel çocuklarımızın enerji değişimi boyutunda toprakla uğraşmalarına inanılmaz özen gösteriyoruz" dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Güner ile eğitmen Mehmet Gürmen'e, projeye verdikleri destekten dolayı EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık takdim edildi. Proje mart ayı sonuna kadar farklı okullarda devam edecek.
 
Yorum Yazın