TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e Fahri Doktora

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, Fahri Doktora’ diploması verdi. Mustafa Demir, diplomasını İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in elinden aldı.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e Fahri Doktora
İSTANBUL / İHA - İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda Mustafa Demir’e Fahri Doktora verilmesi nedeniyle düzenlenen törene akademisyenlerin yanı sıra sanat camiasından isimlerde katıldı.

“ÜNİVERSİTELER YEREL YÖNETİMLE İŞBİRLİĞİ YAPMALI”
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nilüfer Sezer tarafından Mustafa Demir’in biyografisinin okunmasının ardından İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet söz aldı. Rektör Söylet konuşmasında, İstanbul Üniversitesi ile Fatih Belediyesi’nin işbirliği ve uyum içinde çalıştıklarını ifade etti.

Üniversitelerin sadece bir eğitim kurumu olmadığına dikkat çeken İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus Söylet, şöyle konuştu: “Üniversiteler sadece yeni bilgi üretiminden ve bu bilginin
aktarılmasından sorumlu değildir. Üniversiteler aynı zamanda yaşanılabilir bir çevre, sürdürülebilir bir refah, gelecek kuşaklara bırakılacak bir dünya için mutlaka her kurumla ama en başta yerel yönetimlerle yakın işbirliği içinde çalışmak mecburiyetindeler. İşte biz, İstanbul Üniversitesi olarak kampuslerimizin en büyüklerinin en önemli olanlarının sınırları içinde olduğu Fatih Belediyesi ile böyle yakın bir işbirliği içinde olduk. Birlikte çalışan kurumların liderleri ve çalışma arkadaşları uyumlu, iletişimi güçlü, birlikte çalışmaya elverişli durumdaysalar, bakıyorsunuz ki bu sevgi ailesinden büyük bir hizmet ailesi ortaya çıkıyor.”

DİPLOMA VE CÜBBEYİ REKTÖR TAKDİM ETTİ
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus Söylet’in konuşmasının ardından ‘Fahri Doktora’ diploması ve cübbe takdim törenine geçildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e diploma ve cübbesi Rektör Yunus Söylet tarafından takdim edildi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nilüfer Sezer de üniversite rozetini taktı.

Cübbe ve diploma takdiminden sonra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir kürsüye geldi ve tarif edilemez duygular içinde olduğunu ifade ederek sözlerine başladı.

İstanbul Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı almanın büyük bir sorumluluğu beraberinde getirdiğini söyleyen Demir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Ben Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve sadece Mustafa Demir olarak bu yüce onura layık olmaya çalışacak ve ömrüm oldukça bunun gereğini yerine getireceğim. 2004 yılında Fatih Belediye Başkanı seçildiğim ilk günden itibaren ekibimle birlikte yönetim anlayışımızı iletişim temeli üzerine inşa etmeye gayret etmiş ve sloganımızı da ‘Sizinle paylaştık, beraber başardık’ olarak belirlemiştik. Türkiye’nin dinamosu, İstanbul’un vitrini ve tarihin merkezi ve İstanbul Üniversitesi’nin en önemli yerleşkelerinin olduğu Fatih’in yerel yönetimi olarak çok özel bir coğrafyada yer aldığımızı biliyor ve hizmetlerimizi de tarih boyunca üstlendiğimiz rollerin ağırlığına yakışır bir şekilde hayata geçiriyoruz."

MUSTAFA DEMİR FAHRİ DİPLOMA ALAN İKİNCİ İSİM OLDU
Törenin ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tebrikleri kabul etti. Senato daha önde de halkla ilişkiler alanında dünyaca ünlü Prof.James Grunig’e Fahri Doktora diploması vermişti. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir bu diplomayı alan ikinci isim oldu.
Yorum Yazın