TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Festivale 500 bin kişi bekleniyor, otellerde yer kalmadı

Adana Valisi Süleyman Elban, 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne 500 bin kişi beklediklerini ve otellerde yer kalmadığını söyledi.
Festivale 500 bin kişi bekleniyor, otellerde yer kalmadı
İHA - Bu sene 7-8-9 Ekim tarihleri arasında Merkez Park’ta “Geçmişten geleceğe miras: Mutfak” temasıyla düzenlenecek 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali heyecanı tüm kenti sardı. Kentteki kebapçılar, şırdancılar, tatlıcılar, dönerciler ve tüm esnaf, festivalin işlerini açmasını bekliyor.

Geçen sene açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı festivale bu sene de yaklaşık 500 bin kişinin katılması bekleniyor. Kent mutfağı ile sokak lezzetlerinin dünyaya tanıtılmasının amaçlandığı festival, ziyaretçilerine Adana’nın kebap, ciğer, şırdan, şalgam, börek ve bici bicinin de aralarında olduğu özel tatlarını deneme imkanı sunacak.

Yemek şovlarının, mutfak atölyelerinin ve konserlerin yapılacağı 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, şeflere hünerlerini sergileme imkanı sağlayacak. Festivalde bu yıl, 5 farklı kategoride ‘Genç Şefler Yarışması’ da düzenlenecek.

“HAZIRLIKLAR BİTMEK ÜZERE”
Adana Valisi Süleyman Elban, festival öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Elban, hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Hazırlıklarımız bitti. Alandaki hazırlıklar da bitmek üzere. Gelecek konuklarla ilgili bir problem yok, teyitleşildi. Geçen seneki yoğun katılım ve içeriğin üzerine yeni içerikler ilave ederek, katılımın daha da artmasını bekliyoruz. Keyifli bir festival olmasını bekliyoruz. Dolayısıyla da bu keyfi, lezzeti arttıracak her türlü etkinlik ve hazırlıkları yapmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

“500 BİNİ GEÇERİZ DİYE TAHMİN EDİYORUZ”
Bu sene katılımın rekor kırmasını beklediklerini ve otellerde yer kalmadığını kaydeden Elban, “Geçen sene 300 binin üzerinde katılımcı vardı. Bu sene 500 bini geçeriz diye tahmin ediyoruz. Biz festival tarihini 2 ay önce ilan ettiğimizde hemen hemen otellerdeki bütün odalar rezerve edildi. Muhtemelen, civar illerde de otellerin birçoğunda rezervasyonlar dolma noktasına geldi. Bu kadar kalabalığın geldiği festivalde normal hizmetler için ayrılmış yatak kapasitesinin yetmemesi normal” dedi.
Yorum Yazın