TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Gaziler ile şehit ve gazi yakınlarının atama kuraları çekildi

İlgili kanuna göre hak sahibi olduğu tespit edilen ve isimleri Devlet Personel Başkanlığına (DPB) bildirilen 349 şehit ve gazi yakını ile gazinin atama kurası noter huzurunda yapıldı.
Gaziler ile şehit ve gazi yakınlarının atama kuraları çekildi
AA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, kanuna göre hak sahibi olduğu tespit edilen ve isimleri Devlet Personel Başkanlığına (DPB) bildirilen gaziler ile şehit ve gazi yakınlarının atama kurası, DPB'de noter huzurunda çekildi.

Gaziler ile şehit ve gazi yakınlarının atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumları dikkate alındı. Bu kapsamda 207'si erkek, 142'si kadın 349 kişinin atama teklifi yapıldı.

Hak sahiplerinin 59'unun mühendis, sosyolog, avukat, diş tabibi, hemşire, öğretmen, tekniker ve teknisyen unvanlı kadrolara, 104'ünün memur, 181'inin hizmetli, 5'inin ise işçi kadrolarına atama teklifleri yapıldı.

E-uygulama sistemi üzerinden atama teklifleri yapılan kamu kurum ve kuruluşları arasında, 23 bakanlık ve bağlı kuruluşları, 16 üniversite ve 3 kamu iktisadi teşebbüsü yer aldı.

Atama teklif sonuçlarına saat 17.00'den sonra "www.dpb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek. Atama işlemleri, yazıların kurumlara ulaşmasından itibaren başlayacak.

Hak sahiplerinin, kurumlarca atama işlemlerinin tamamlanmasının ardından kendilerine tebliğde bulunulmasını beklemeleri gerekecek.
Yorum Yazın