TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Gaziosmanpaşalı hanımlardan, el sanatları sergisi

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası’nın geleneksel olarak sürdürdüğü El Sanatları Kursları’na katılan kursiyerler, el emeği göz nuru eserlerini sergilemeye başladı. Sergi, 9-14 Haziran tarihleri arasında gezilebilecek.
Gaziosmanpaşalı hanımlardan, el sanatları sergisi
İSTANBUL / İHA - Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası Koordinasyon Merkezi’nin tüm ilçe halkının beğenisine sunduğu El Sanatları Sergisi, Belediye Nikâh Salonu altında açıldı. İstanbul’un ev hanımlarına yönelik en büyük kurs organizasyonlarından biri olan Hanımlar Masası El Sanatları Kursu’ndan bu dönem mezun olan hanımların hazırladığı sergide, resim, mefruşat, ahşap boyama, iğne oyası, makine nakışı, ev dekorasyonu, ebru, tel kırma, takı tasarımı, sabun, kokulu taş, porselen boyama, kırk yama, dantel anglez, rölyef ve kasnakta tığ boncuk gibi yaklaşık 2 bin eser yer alıyor. Sergide ayrıca, "Dönüşüm Mutfağı"nda pasta ve yemek kursu gören kursiyerlerin yaptığı, birbirinden güzel pasta ve yemeklerden örnekler de yer alıyor.

Serginin açılışına katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, düzenlenen hobi ve meslek edindirme kurslarıyla, yılda 2 dönemde, yaklaşık 2 bin kursiyerin eğitildiğini belirterek, “Kurslarımız sayesinde ev hanımlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini ekonomiye de kazandırıyoruz. Sergimizin özellikle Gaziosmanpaşalı hanımlara hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm kursiyerlerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Hanımlar Masası El Sanatları Sergisi daha ilk günden büyük ilgi gördü. Sergi, 14 Haziran tarihine kadar Belediye Nikah Salonu altında ziyaret edilebilecek.
Yorum Yazın