TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Gedikli, 'Türkmenler yok olmanın eşiğinde'

Milliyetçi Hekimler Derneği (MHD), Irak ve Suriye’deki Türkmenlerin sorunlarını masaya yatırıyor. 27 Eylül 2014 Cumartesi günü Süleymaniyeki Erol Güngör kültür merkezinde “Irak Türklerinin Dünü, Bugünü, Yarını, Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu bir çalıştay yapılacaktır. Çalıştay saat 10’da başlayacak, saat 16’da sona erecek.
Gedikli, 'Türkmenler yok olmanın eşiğinde'
İHA - 27 Eylül 2014 Cumartesi günü Süleymaniyeki Erol Güngör kültür merkezinde “Irak Türklerinin Dünü, Bugünü, Yarını, Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu bir çalıştay yapılacaktır. Çalıştay saat 10’da başlayacak, saat 16’da sona erecek.

Çalıştay’da, “Irak Türklerinin sorunları ve çözüm yolları, Irak Türklerinin kimsesiz olmadığı, maddi ve manevi destekçilerinin bulunduğu” vurgulanacak.

MHD Başkanı Prof.Dr. Orhan Gedikli, neden böyle bir toplantıya ihtiyaç duyduklarını şöyle açıkladı: “Binlerce yıldır Irak coğrafyasında yaşayan Türkmenler bugün gelinen noktada yok olmanın eşiğindedir. Özellikle 1920’den itibaren pek çok katliamlara maruz kalan Türkmenler ana yurtlarından sürülmekte, öldürülmekte, toprakları Kürtler ve Araplara peşkeş çekilmekte ve kısaca yaşam hakları ellerinden alınmaktadır. Irak Türkmenleri Kürt ve Arap bölgelerine dağıtılarak âdeta tarihten silinmekte ve küçük azınlıklar durumuna düşürülmektedir. Özellikle Batı dünyası ve ABD Türkmenlere yapılan katliamları görmezlikten gelirken, bölgedeki Kürtler ve Yezidîlere yapılanlar karşısında şaha kalkmış ve bu gruplara silâh da dâhil her türlü yardımı yapmaya başlamıştır. Bununla da yetinmeyen koalisyon güçleri IŞİD yapılanmalarını da bombalamaya başlamışlardır. Irak Türklerinin kimsesiz olmadıklarının gösterilmesi, onlara maddî ve manevî destek sağlanması için bu çalıştay düzenlenmiştir.”
Yorum Yazın