TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Geleceğin bilim adamları bu merkezden çıkacak

Geleceğin bilim adamlarını yetişmesine katkı sunacak bir merkez olarak uzun zaman önce hayata geçirilen Çekmeköy Belediyesi Yenilik Akademisi ve Test Çözüm Merkezi (TEÇÖM)2015-2016 öğretim yılı açılışı yapıldı.
Geleceğin bilim adamları bu merkezden çıkacak
Fatma Güler - İSTANBUL / İHA - Gençlerin   teknolojik projeler tasarladığı  Çekmeköy Belediyesi Yenilik Akademisi ile test çözüp zamanlarını değerlendirdikleri Test Çözüm Merkezi'nin (TEÇÖM)  2015- 2016 eğitim yılı açılışı yapıldı.

Hamidiye Eğitim Merkezi’nde yapılan açılış programına Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Çekmeköylü Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği merkez, bilim adına bir çok projenin şekillenmesine öncülük ederken bir yandan da  test çözüm merkezi olarak hizmet veriyor.

BAŞKAN POYRAZ’DAN GENÇLERE EĞİTİM DESTEĞİ SÖZÜ
Gençlerin eğitim anlamında her zaman desteklenmesinin gereklilik olduğuna vurgu yapan  Başkanı Ahmet Poyraz, “ İstediğiniz her şeyi gerçekleştirmenize imkan olmayabilir.  O imkanları da gençlerimize inşallah bizler vereceğiz.  Elimizden ne kadar imkan geliyorsa gençler için bunu seferber edeceğiz.  Bu konuda emin olun. Bizim bütün hedefimiz , çalışmamız gençler. Gençlerimiz buraya yoğun ilgi gösterdi bu belki seneye daha da çoğalacak. Bu çalışmanın ne kadar önemli bir çalışma olduğunun altının çizmemiz lazım. Gençlerimizin sorunları daha iyi çözebilmesi geleceğini daha iyi şekillendirmesi adına, bir çalışma var ve yine projelerle kendinizi ispat etme adına önemli bir proje var. Onun için her iki çalışma da çok önemli” şeklinde konuştu.

AKADEMİYE 900 ÖĞRENCİ BAŞVURU YAPTI
Her projenin maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyduğunu belirten Yenilik Akademisi  Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Aydemir, “Biz projemize destek bulabildik. Belediyemiz buna destek sağladı ve akademiye bu sene 900 öğrenci başvuru yaptı. Ciddi bir potansiyel elde etmiş olduk bu anlamada.  Dünyada ilk kez belki de bir belediye bilim olimpiyatları üstleniyor. Bilim olimpiyatları yapacağız 22, 23, 24 Nisan’da. Başkanımız Ahmet Poyraz’a bize vermiş olduğunu destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Yazın