TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Genç diş hekimleri törenle mezun oldu

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle 125 öğrencisini mezun etti. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin Gülsün, Diyarbakırlı Sanatçı Bedri Ayseli, dekanlar, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.
Genç diş hekimleri törenle mezun oldu
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Diş hekimliği Fakültesi Dönem Birincisi Diş Hekimi Buket Fincan’ın konuşması ile devam etti. Fincan konuşmasında; "Bugün ortak bir sevinci paylaşmak için buradayız. 5 yıl süren zorlu eğitim sürecimizi bitirmenin haklı gururunu yaşamaktayız” diyerek, eğitimleri boyunca kendilerine her an destek veren hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin Gülsün de fakülte olarak mezun vermenin heyecanını ve gururunu yaşadıklarını söyleyerek, “Diş hekimliği mesleğinizle; memleketimize, insanlarımıza güzel hizmetler vermenizi diliyorum. Her zaman kapımız sizlere açıktır. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Öğrenimin ömür boyu sürdüğüne dikkat çeken Rektör Karakoç ise öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “ Mesleki ve etik kurallara uyacağınızdan hiç şüphem yok, ancak mesleğinizi icra ederken buna lütfen bir de empati ve merhameti de eklemeyi unutmayınız. Meslek hayatınızda meslektaşlarınızla uyum içerisinde, dürüst ve ahlaklı çalışmak sizi çok daha başarılı ve mutlu yapacaktır. Bizlerin ve ülkenizin sizlerden beklentisi budur.” dedi.

“Dicle Üniversitesi mezunu olmanın onurunu ve gurunu her yerde en iyi şekilde temsil edin” diyen Karakoç, öğrencilerin mezuniyetlerini tebrik etti.

Törende; Sanatçı ve Aynı zaman da Diş Hekimi olan Bedri Ayseli, seslendirdiği şarkılarla öğrencilere eğlenceli anlar yaşattı.

Tören, 125 mezun öğrenciye diplomaları verilmesi sonrasında Prof. Dr. Köksal Beydemir tarafından mezun öğrencilere hekimlik andı okutuldu ve öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.
Yorum Yazın