TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Görme engelliler engelsiz mikrofon ses yarışmasında buluşacak

Antalya'nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren bir koronun kurucusu ile üyesi olan görme engelli Habibe Özdil, internet üzerinde organize ettikleri Engelsiz Mikrofon adlı ses yarışmasıyla örnek oldular. Elemeleri internet üzerinden yapılan yarışmaya görme engelli 100 kişi katılırken, 12 kişi Alanya'da düzenlenecek yarışmaya katılmaya hak kazandı.
Görme engelliler engelsiz mikrofon ses yarışmasında buluşacak
ANTALYA / İHA - Alanya'da faaliyet gösteren Neşe-i Muhabbet Korosunun kurucusu olan Ünal Ayaz ve Koro üyelerinden 11 yıldır görme engelli Habibe Özdil, Türkiye'de bir ilke imza attı.

Engellilere dikkat çekmek ve neler başarabildiklerini göstermek amacıyla bir ses yarışması organize eden ikili internet üzerinden görme engelliler tarafından kullanılan elalemdiyalog.com adlı internet sitesi aracılığı ile Türkiye'nin dört bir yanındaki görme engelli vatandaşlara ulaştı. Buradaki sohbet odalarında arkadaşlıklarını geliştiren Habibe Özdil ve Ünal Ayaz, bir ses yarışması düzenlemek istediklerini belirtti. Siteye üye yüzlerce görme engelli vatandaş yarışmaya ilgi gösterince, projeyi geliştiren ikili Engelsiz Mikrofon adlı bir ses yarışması düzenlemeye karar verdi. Türkiye genelindeki kullanıcılarla aynı anda internet üzerinde buluşan Özdil ve Ayaz, bilgisayar başında görme engelliler için özel tasarlanan site üzerinden dün akşam onların şarkılarını dinleyerek yarışmanın finalistlerini belirledi. Finale çıkmaya hak kazanan 12 kişi 17 Haziran'da Alanya'ya gelecek ve yarışmacılar 3 gün burada ağırlanırken, İstanbul, Amasya, Diyarbakır, İzmir, Antep, İskenderun,Isparta, Ankara ve Bursa'dan gelen 12 finalist 19 Haziran gecesi düzenlenecek Engelsiz Mikrofon Ses Yarışmasında halkın karşısına çıkacaklar. Yarışmadan elde edilen gelir engelliler yararına kullanılacak.
Yarışmaya katılmaya hak kazanan görme engelliler: Bülent Çelik, Ebru Topal, Faruk Elibol, Hatice Uysal, Hikmet Karadeniz, Mehmet Karamanoğulları, Meral Acanikli, Necmi Özer, Osman Erensoy, Süheyla Parlak, Şükrü Dinç ve Mustan Güleş.

METİN ŞENTÜRK'E RAKİP SESLER VAR
Yarışmanın Türkiye'de bir ilk olduğunu ve yarışmacılar arasında yine görme engelli olan sanatçı Metin Şentürk'e rakip sesler bulunduğunu belirten proje sorumlusu ve görme engelli Habibe Özdil, şunları söyledi: "Engelsiz Mikrofon ses yarışması benimde üyesi olduğum Neşe-i Muhabbet Korosunun kurucusu Ünal Ayaz beyle birlikte yürüttüğümüz bir proje. Biz engellilerinde vasıfları niteliklerinin olduğunun artık bilinmesi,bizimde bu toplamda var olduğumuzun bilinmesi amacıyla düzenlenen bir yarışma. Yarışmaya talep çok büyük, biz bunları görme engelliler sohbet odalarında organize ettik. Yaklaşık yüz kişi katıldı. Çok kaliteli seslerde aralarında var ve hatta Metin Şentürk'e rakip seslerde yer alıyor. Farkındalık adına yürüttüğümüz projeyi destekleyenlere teşekkürlerimi sunuyorum"

TÜRKİYE'DE BİR İLK
Neşe-i Muhabbet Korosu kurucusu Ünal Ayaz da, yaptığı açıklamada projenin bir ilk olduğunu şöyle dile getirdi: "Habibe hanım bizim üyemiz, beraber bir paylaşımda engelsiz yaşamı desteklemek burada engelli vatandaşlarımızın gözü olmak, onların sorunlarını dile getirmek adına hiç bir maddi çıkar amaç etmeyen bir koroyuz. Bu projeyi Habibe hanım bize ilk getirdiğinde, koro arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma içerisine girdik. Araştırdık ve Türkiye'de ilk olan bir çalışma olduğunu gözlemledik. Şu an Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek bir yarışma Alanya'da yapılacak, burada görme engelli arkadaşlarımız Engelsiz Mikrofon ses yarışmasında yarışacak. Onlara bu heyecanı yaşatmak, sponsorlarımızla onları ağırlayarak 17 Haziran'da onları misafir edeceğiz ve 19 Haziran'da da yarışmayı gerçekleştireceğiz. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum."
Yorum Yazın