• Genel

Gündüz temizlikçi, akşam uçurtmacı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yaşayan Hasan Gökbayrak, gündüz temizlik işçiliği yapıyor, akşamları da saatlerce emek harcayarak hazırladığı uçurtmaları satıyor.
Gündüz temizlikçi, akşam uçurtmacı
BURSA / İHA - Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan uçurmanın sezonu açıldı.

Orhangazili çocukların ‘uçurtmacı amcası’ olarak bilinen Gökbayrak, çalışmalarına başladı. Orhangazi’de yaşayan ve ilçenin temizlik işlerini yürüten firmada çalışan Hasan Gökbayrak, akşamları da uçurtma yapıp satıyor. 50 yaşındaki Hasan Gökbayrak, uçurtmanın bir tutku olduğunu belirterek, “Uçurtma göze kolay gelse de, iyisini yapmak aslında zaman alır. Ben ustalaştığım için 45 dakikada hazırlıyorum. Alışık olmayan birisi benim yaptığım uçurtmayı ancak 2 saatte tamamlayabilir. Çünkü terazili olması ve kuyruk dengesinin sağlam olması çok önemli’ diye konuştu. Kaliteli uçurtma yapmakla övünen Gökbayrak, ‘Tek rakibim Türk Hava Yolları’” dedi.

Uçurtmalarını Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Türkiye’nin kırmızı beyaz renklerini taşıyan jelatinlerle kapladığını söyleyen Gökbayrak, “Uçurtmanın hafif ve hassas olması lazım. Böylece az bir rüzgarda bile güzel uçabilir. Bunun için çıtaları sadece köknar ağacından kullanıyorum” diye konuştu.

Çocukların ‘uçurtmacı amcası’ olan Hasan Gökbayrak, 2012 yılında Mahmudiye Çilek Festivali’nde ‘Çilek ağası’ seçilmişti.
Yorum Yazın