TİC Holding Header
  • USD 32.556
  • EUR 34.946
  • Altın 2429.652
  • BIST 100 9645.02
  • Genel

Günün öne çıkan haberleri

Türkiye ve Dünya gündeminde günün öne çıkan haberleri.
Günün öne çıkan haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen ile görüştü
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile video konferansla görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye-AB ilişkileri ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü. Doğu Akdeniz meselesinin temelinde Yunanistan ve Rum kesiminin maksimalist iddiaları ile Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarının yok sayılmak istendiğine işaret etti. Sorunların çözümü için başından beri diyalogdan yana olan Türkiye'nin Yunanistan ile istikşafi görüşmelere hazır olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasiye tanınan fırsatın, Yunanistan tarafından daha önce olduğu gibi yine heba edilmemesi temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-AB arasında 18 Mart Mutabakatı'nın yenilenmesi, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisinin sağlanması yönünde atılacak adımların, ilişkilerin ilerletilmesine sağlam bir zemin sunacağını ifade etti. Göçmenler konusunda adil yük ve sorumluluk paylaşımı çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin, Yunanistan ile Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansının (Frontex) geri itme uygulamalarıyla yaptığı ihlallerin üzerine gitmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonla görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ile Türkiye-NATO ilişkileri değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin Doğu Akdeniz meselesinde gerginliğin düşürülmesinden ve diyalogdan yana olduğunu sadece söylemleriyle değil eylemleriyle de açık ve net biçimde ortaya koyduğunu belirtti. Yunanistan'ın gerginliği tırmandırmasına ve tahriklere rağmen Türkiye'nin sağduyulu ve soğukkanlı tavrından taviz vermediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelinen noktada ilan edilen istikşafi görüşmelerin gidişatının Yunanistan'ın ortamı yumuşatmak için atacağı samimi adımlara bağlı olacağını ifade etti. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Doğu Akdeniz meselesinde ortaya koyduğu yapıcı çabaları takdirle karşıladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz konusunda NATO'daki ayrıştırma sürecine ilk andan itibaren destek verdiğini ve bir uzlaşıya varılmasını samimiyetle arzu ettiğini belirtti. NATO'daki ayrıştırma çalışmasında, Türkiye olarak mutabakata son derece yakın olunduğunu düşündüklerini belirten Erdoğan, NATO dayanışmasının ve bu bağlamda Türkiye ile dayanışmanın bölgesel sorunların çözümü noktasındaki önemine işaret etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye ile Yunanistan teknik görüşmelerinde iyi bir ilerleme kaydedildi
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile NATO karargahındaki görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan'ın, Doğu Akdeniz'de ayrıştırma usulleri oluşturulması, havada ve denizde istenmeyen olayların ve kazaların önlenmesi için bugüne kadar birkaç toplantı yaptığını hatırlattı ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki teknik görüşmelerde "iyi bir ilerleme" kaydedildiğini bildirdi.

Test çalışmalarını tamamlayan Oruç Reis Antalya Limanı'na döndü
Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Antalya Limanı'na döndü. Sismik arama ve araştırma faaliyetlerinin ardından ikmal ve bakım için demirlediği Antalya Limanı'ndan bazı cihazların testi için ayrılan Oruç Reis gemisinde çalışmalar tamamlandı. Gemi, test çalışmalarının bitmesiyle Antalya Limanı'na döndü.

Pençe-Kaplan Operasyonu'nda PKK'ya ait mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesindeki terör örgütü PKK'ya ait sığınak ve mağaralarda, aralarında el yapımı patlayıcıların da bulunduğu mühimmat ve yaşam malzemesi bulundu.

İntihar eylemi yapmak isterken yakalanan turuncu kategorideki terörist tutuklandı
Terör örgütü PKK'nın sabotajcısı olan ve turuncu kategoride aranan terörist, Amasya'da düzenlenen operasyonda, üzerindeki el bombası ile intihar eylemi yapmak isterken etkisiz hale getirilip yakalandı. Terörist, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bursa'da DEAŞ operasyonunda 7 zanlı gözaltına alındı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. 

Tokat'ta FETÖ'nün 'mütevelli grubu'na yönelik soruşturmada 8 şüpheli gözaltına alındı
Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Tokat merkezli 5 ilde FETÖ'nün mütevelli grubunda yer aldıkları iddiasıyla aralarında öğretmen ve özel sektör çalışanlarının da olduğu 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

ABD öncülüğündeki koalisyon Suriye'de 3 binden fazla sivili öldürdü
Suriye İnsan Hakları Ağı, Suriye'deki askeri müdahalesinin 6'ncı yılını geride bırakan ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon güçlerinin saldırılarında bugüne kadar 3 bin 39 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

İsrail askerleri Batı Şeria’da Filistinlilere ait yapıları yıktı
İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Filistinlilere ait bazı yapıları "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail heyeti ilişkileri normalleştirme anlaşmasını görüşmek için Bahreyn'e gitti
İsrail'den üst düzey bir heyet, 15 Eylül'de imzalanan ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının detaylarını görüşmek üzere Bahreyn'e gitti. Anlaşmanın ardından İsrail'den Bahreyn'e yapılan ilk resmi ziyaretteki heyette, Başbakanlık Ofisi Geçici Genel Direktörü Ronen Peretz ve Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Alon Ushpiz'in yanı sıra çok sayıda İsrailli yetkili ve bazı iş adamları bulunuyor.

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Mısır'daki göstericilerin taleplerine cevap verilmesi çağrısı
Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği, Mısır'daki göstericilerin taleplerine cevap verilmesi çağrısında bulunarak göstericilere saldırmanın "haram" olduğunu belirtti.

Ruhani: ABD İran ile ekonomik savaşa girdi
Başkent Tahran'daki Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırımlarını eleştirerek, Washington'ın dolar, bankacılık ve çok uluslu şirketlerin imkanlarını kullanarak Tahran ile ekonomik savaşa girdiğini söyledi.

Afganistan Taliban'la kalıcı barış istiyor
Afganistan Ulusal Yüksek Uzlaşma Konseyi Başkanı Abdullah, Afganistan'da son 42 yıldır devam eden savaşı sona erdirmek için Taliban ile Katar'da devam eden müzakerelere ilişkin "Amacımız Taliban ile müzakerelerin olumlu sonuçlanması ve bu konuda elimizden geleni yapacağız." dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Raab'dan ülkede ikinci bir ulusal karantinanın uygulanabileceği uyarısı
İngiltere Dışişleri Bakanı Raab, ülkede artan Kovid-19 vakalarına karşı alınan yeni önlemlere uyulmaması durumunda ikinci bir ulusal karantina kararının alınabileceğini söyledi.

İslam’a karşı ayrımcılığa sessiz kalan Fransız medyasından 'Charlie Hebdo'ya destek' çağrısı
İslam'a ve değerlerine yönelik ayrımcılık karşısında sessiz kalan Fransız medyası, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürler yayımlayan Charlie Hebdo'nun tehdit edildiğini öne sürerek destek çağrısında bulundu.

Eyfel Kulesi asılsız bomba ihbarı nedeniyle tahliye edildi
Yerel basında çıkan haberlere göre, Fransa'nın başkenti Paris'teki Eyfel Kulesi'nin olduğu bölgeye bomba bırakıldığı yönünde polise yapılan ihbar sonrasında kule ve bölgedeki binalar tahliye edildi. Polis, güvenlik çemberine aldığı bölgede arama çalışmalarına başladı. İhbar asılsız çıktı.

ABD'de ilk tek doz Kovid-19 aşı adayının geç aşama çalışmasına başlanıyor
Merkezi ABD'de bulunan Johnson&Johnson şirketi, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği tek doz aşının koruyuculuğunu test etmek için geniş katılımlı nihai çalışmasını başlatıyor.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko yemin ederek görevine başladı
Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, kazandığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yemin ederek görevine başladı.

Mısır'da Sisi yönetimine karşı protestolar devam ediyor
Sürgünde yaşayan Mısırlı muhalif müteahhit Ali'nin rejim karşıtı gösteriler düzenlenmesi çağrısı sonucu başlayan eylemler bazı kentlerde sürüyor.

Rusya'da Kovid-19 vaka sayısı 1 milyon 122 bini geçti
Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 6 bin 431 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 1 milyon 122 bin 241’e çıktı. Artan günlük vaka sayısı 13 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyeye geldi. Ülkede son bir günde ölü sayısı 150 artarak 19 bin 799’a, iyileşen sayısı 5 bin 750 artarak 923 bin 699’a ulaştı. Rusya genelinde vaka sayısındaki günlük artış oranı yüzde 0,6’da kalırken, yeni vakaların yüzde 24,2’sinde semptom görülmedi.

Karantinaya rağmen İsrail'de Kovid-19 salgınında günlük vaka sayısı rekor kırdı
İsrail'de uygulanan karantinaya rağmen son 24 saatte 6 bin 861 kişide daha yeni tip koronavirüs tespit edilmesiyle salgında şimdiye kadar görülen en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi.

İran'da son 24 saatte 184 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti
İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 184 artarak 24 bin 840'a yükseldi.

Irak'ta Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 754'e yükseldi
Irak'ta Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 72 artarak 8 bin 754'e yükseldi, vaka sayısı da 332 bin 635'e çıktı.

Türkiye'de son 24 saatte 1767 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 72 kişi hayatını kaybetti
Türkiye'de son 24 saatte 1767 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 72 kişi hayatını kaybetti. Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, Sağlık Bakanlığı'nın internet adresinden paylaşıldı. Güncel verilere göre, son 24 saatte 112 bin 102 Kovid-19 testi yapıldı, 1767 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 72 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, 1027 kişi ise iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 270 bin 723'e çıktı. Toplam test sayısı 9 milyon 608 bin 370, vaka sayısı 308 bin 69, vefat sayısı 7 bin 711 olarak kayıtlara geçti. Aktif hasta sayısı 29 bin 635, ağır hasta sayısı 1561, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 6,7 oldu.
Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri