TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Günün Özeti

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledikSağlık Bakanlığı: “Son 24 saatte korona virüsten 55 kişi hayatını kaybetti”Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 55 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin...

Günün Özeti
Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik


Sağlık Bakanlığı: “Son 24 saatte korona virüsten 55 kişi hayatını kaybetti”
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 55 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 7 olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, “Toplam test sayısında 1,5 milyonu geçtik. Yoğun bakım ve entübe hasta sayımız azalmaya devam ediyor” dedi.

...
Virüs 4 milyon 400 binden fazla kişiye bulaştı
Dünya korona virüs salgınıyla mücadele ediyor. Nüfusa oranla en fazla ölümün yaşandığı ülke Belçika olurken, İspanya’nın en yaşlı kadını koronayı yenerek taburcu oldu.

...
Kamu çalışanları 18 Mayıs’ta “idari izinli” sayılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanların 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü idari izinli sayılmaları uygun görüldü.

........

ÖSYM, KPSS başvuru tarihlerini açıkladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, KPSS başvuru tarihlerini açıkladı.

...
Sosyal mesafeli tatil başlıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı konaklama tesislerinde kontrollü normalleşme sürecine ilişkin bir genelge yayımladı. Buna göre bu sene tatillere sosyal mesafe damga vuracak.

.......
TSE, çok kullanımlı bez maskenin standartlarını belirledi
Türkiye Standardları Enstitüsü (TSE), cerrahi maskeye (kullan-at) alternatif olarak çok kullanımlı bez maske standartlarını belirledi. Belirlenen standartta, salgına karşı korumada kullanılan hijyenik bez maskelerin özellikleri, üretimi, temizleme, tasarım, yıkama, kurutma ve bağlantısının nasıl olacağı belirtildi.
(İHA)